Kako izabrati savršen verenički prsten


Verenički prsten kruna je zajedničkog odnosa. Kada shvatite da je došao taj trenutak da ozvaničite vašu vezu, jasno je da ste sigurni da ste na pravom putu. Međutim, nekima teže od odluke pada biranje samog nakita koji simboliše odnos. Zbog toga imamo nekoliko saveta, kako da uživate u izboru prstena, a ne da vam to predstavlja noćnu moru.

Osluškujte njene želje

I pre samog izbora vereničkog prstena, mnoge žene provodile su dosta vremena u zlataram u potrazi za savršenim. Čak su neke od njih rezervisale prstenje u nadi da će ga partner baš tu kupiti. One slobodnije su i sugerisale gde njihov budući verenik treba da pazari. One koje su romanitičarke ne prelaze tu granicu, u nadi da će njihov partner umeti da odabere verenički prsten o kome one sanjanju. Ukoliko i vaša devojka pripada ovom tipu devojke i nije bila darežljiva da vam otkrije kakav prsten želi, onda ćete morati da budete pomalo detektiv. Najpre da vidite šta ona to pretražuje na internetu. Kakvo prstenje gleda na društvenim mrežama. Neke od fotografija sačuvajte, ponesite u zlataru i pitajte da li imaju u ponudi. Pojedine zlatare imaju mogućnost izrade unikatnog prstena na osnovu modela, pa ne očajavajte ako ne pronađete iz prve. Istina je da to nešto više košta, ali ko je u mogućnosti neka ne propušta priliku.

Klasika je uvek u modi

Iako bi idelano bilo da verenički prsten odaberete na osnovu stila svoje drage, ali ne paničite ako niste sigurni šta je tačno njen stil. Klasični nakit dobro pristaje svima, pa čak i onima sa specifičnim ukusom. Prednost klasike je što ne zastareva kako se sezone menjaju, već je vanvremenski. Klasika podrazumeva da verenički prsten ima dragi kamen, najčešće brilijant. Međutim, za one odvažnije smaragd, safir ili rubin takođe mogu biti dobar izbor. Ono gde ne bi trebalo da pogrešite jeste boja zlata. Obratite pažnju na to kakve komade nakita nosi vaša devojka. Dominira belo zlato, tačnije, to je samo belo zlato i srebro. Nikako ne kupujte žuto ili roze zlato. I obrnuto. Ovo je jako važna stavka i predstavlja pola posla. Takođe, na osnovu karaktera možete oceniti kakav je verenički prsten za kojim žudi vaša draga. Povučena je, mirna i stidljiva. Apsolutno za nju su diskretni komadi sa malim kamenčićem. Za ekstrovertne, naprotiv, birajte komade koji su glomazniji i ostavljaju utisak.

Kako odrediti veličinu

Osim detektiva, u igri izbora vereničkog prstena, moraćete privremeno i „lopov“ da budete. Jedino tako iznenađenje možete sprovesti do kraja. Naravno, uvek postoji opcija da u odabir vereničkog prstena povedete i dragu, ali time se gubi sva magija i efekat iznenađenja. Zbog toga je najbolje da iz njene kutijice za nakit tajno uzmete prsten koji nosi na domalom prstu i ponesete ga sa sobom u zlataru kako biste odredili koja veličina joj odgovara. Na osnovu toga možete izabrati i onaj pravi prsten. A kada ste to završili, fokusirajte se na ono što ćete joj reći tokom prošnje. Jer sam nakit bez lepih reči malo znači. Pa makar bio najlepši na svetu.