Top 10 serija koje svaki advokat treba da pogleda

Svaki advokat mora s vremena na vreme da napravi pauzu – tako da se ni na trenutak nemojte osećati krivim što ste ceo vikend proveli gledajući TV.

Još i ako ste uz to zaglavljeni sa nekim predmetima, imamo način da vas oraspoložimo i skrenemo misli sa posla – napravili smo listu od 10 najboljih serija koje svaki advokat treba da pogleda. Spremite kokice, sipajte čašu svog omiljenog pića i zgrabite daljinski. 

Law & Order

Ova dugovečna (sada već tri decenije!) policijska i sudska drama iznedrila je brojne spinoffe i inspirisala desetine imitiranih serija. Bez obzira na to da li ste obožavatelj originala ili nekog od njegovih naslednika (SVU, Criminal Intent), imate sasvim dovoljno epizoda da ispunite godinu ili čak dve.

Suits

Iako se završila 2019. godine, serija „Suits“ je stekla svoj kult sledbenika zahvaljujući uslugama sindikacije i strimovanja. Iako prikazuje više drame nego što je to zaista u sudnici, advokati i drugi pravnici je i dalje jako vole i poštuju. Ova serija prati priču o briljantnom studentu koji napušta pravni fakultet, a kog angažuje jedan od najboljih advokata u gradu. Ovu seriju ćete gledati iznova i iznova iz čistog uživanja!

Daredevil

Glavni lik serije, Daredevil, advokat je danju, a maskirani dobročinitelj noću. Iako je možda slep, Daredevilova druga čula su poboljšana do natprirodnog nivoa. Sama premisa serije je dovoljno zanimljiva, ali i likovi su dovoljno duboki i priče dobro osmišljene.

Making a Murderer

Ako niste gledali niti jednu epizodu, velika je šansa da ste makar čitali o nekim kontroverzama u vezi sa ovom serijom. Ova dokumentarna serija napravila je veliki odjek kada je debitovala 2015. godine, pokrenuvši ozbiljne razgovore o medijima i američkom pravnom sistemu. 

The Good Wife

Pravna drama sa puno političkih intriga, “The Good Wife” je trajala sedam sezona – skupljajući impresivnu listu nagrada za to vreme. Radnja prati advokaticu koja gradi karijeru nakon političkog skandala svog muža. 

Night Court

U poređenju sa drugim sitkomima slične tematike, “Night Court“ je prilično dobro ostario. Ne računajte na mnogo realizma, ali likovi su smešni, pisanje je solidno i premisa je jedinstvena. Dok veći deo radnje prati sudiju kog igra Harry Anderson, John Larroquette se ističe kao tužilac koji voli mržnju. Ovo je sjajna serija ako vam je potreban smeh – ipak joj dajte nekoliko epizoda pre nego što otkrijete njene čari.

Perry Mason

Da nije ove serije, postoji velika šansa da ne bismo imali mnogo njih na ovoj listi. Ovo je ključna serija koja je postavila osnove za pravne drame. Takođe, zabavno je gledati gostujuće zvezde na početku svojih karijera, uključujući Roberta Redforda i neke “Star Trek” likove.

For Life

Ovo je novija serija i nadamo se da će imati makar još nekoliko sezona. Usredsređuje se na čoveka koji je osuđen za zločin koji nije počinio, koji zatim dobija diplomu pravnika u zatvoru i radi na odbrani drugih u sličnim situacijama – sve dok se bori da poništi svoju osudu. 

Advokatska kancelarija Beograd – kako pronaći odgovarajuću?

Čak i ako ste sami advokat, velike su verovatnoće da će vam u nekom trenutku zatrebati neka advokatska kancelarija koja nije vaša. U tom slučaju, ukoliko još uvek nemate razvijenu mrežu saradnika i kontakata, prvi korak jeste pretraga “advokatska kancelarija Beograd” kako biste videli šta vam u tom pogledu može ponuditi vaš pretraživač. Ukoliko fraza “advokatska kancelarija Beograd” donese potencijalne izbore, nastavite sa daljim istraživanjem svakog od njih. Možda ćete u timu neke beogradske advokatske kancelarije pronaći osobu koju poznajete ili koja se školovala sa vama. U tom slučaju možete dobiti preporuku iz prve ruke i pronaći advokatsku kancelariju koja će najviše odgovarati vašim potrebama.