Vereničko prstenje – top saveti za izbor

To da ste zaljubljeni, jasno je, ne mora niko da vam kaže. Čim čitate ovaj tekst očigledno je da mislite da ste pronašli osobu svog života.

Došao je trenutak kada biste da joj određenim gestom to stavite do znanja i vašu vezu ozvaničite. Možda vam je to čak bila i lakša odluka od one koja podrazumeva odabir vereničkog prstena. Postoji nekoliko saveta koji bi mogli da vam budu od koristi.

Vereničko prstenje ne mora da bude skupo

Ono što je prvi savet jeste da saberete sa koliko novca raspolažete. I pre odlaska u zlataru važno je da znate da li je suma koju ste poneli sve ili ipak možete da dodate još neki dinar. Nemojte da krijete od prodavca koliko novca treba da potrošite, jer vam on može biti od velike koristi. Vereničko prstenje možete pronaći u skoro svakoj zlatari. Ipak, vereničko prstenje u centru grada platićete nešto više nego li ono na periferiji. Vereničko prstenje za nešto manje novca verovatno ćete pronaći u manjem gradu od prestonice. Važno je da budete realni i da ne pretendujete na nešto što bi vas možda dodatno zadužilo. Saslušajte i predloge prodavaca, možda će uspeti da naprave za vas neku kombinaciju, koja bi zadovoljila sve ono, što po vašem mišljenju, vereničko prstenje treba da ima.

Kako saznati veličinu prstena

Ovo je jedna od najvažnijih stvari kada se uputite u kupovinu vereničkog prstena. Svaki prodavac pitaće vas na kraju kada izaberete prsten, koja veličina vam je potrebna. Naročito zbog toga što svaka zlatara ima svega po nekoliko primeraka prstenja, dok se ostalo izrađuje po meri. Na internetu postoje razni merači, pa biste uzimajući u obzir dužinu i oblik prstiju vaše izabranice, mogli otprilike da procenite koji broj prstena nosi. Sigurnija opcija jeste da neki njen stari prsten koji nosi na do malom prstu odnesete u zlataru i koristite ga kao reper kada kupujete vereničko prstenje.

Veličinu znate, šta je sa bojom?

Vereničko prstenje možete pronaći u boji belog, žutog i roze zlata. Osim toga ukoliko je vaš izbor za vereničko prstenje srebro, eto još jedne boje, koja najviše nalikuje belom zlato. I zapravo, kada mladići nemaju dovoljno novca, a ipak bi želeli nešto specijalno za verenicu, zlatari ih savetuju da njihov izbor bude srebro sa dragim kamenom, najčešće dijamantom. Ukoliko nikako ne žele da odustanu od zlata, onda se kamenje ili smanji ili zameni cirkonima. Koju boju izabrati za verenicu znaćete uvidom u njen nakit. Ono što je najviše zastupljeno definitivno je njena boja i slagaće joj se sa ostalim nakitom.

Vereničko prstenje sa dragim kamenom – najčešći izbor

Da, čak 90 posto muškaraca bira vereničko prstenje sa dragim kamenjem. I to najčešće dijamantima. Ipak, čak i kada odlučite da ćete uzeti vereničko prstenje sa kamenjem, niste se rešili svih dilema. Nove su pred vama-koji oblik kamena izabrati. Svakako da su najpopularniji okrugli oblici. Po nekom nepisanom pravilu vereničko prstenje s okruglim kamenom vole devojke koje cene tradicionalne vrednosti, dok princeza oblik-kvadratni i pravougaoni preferiraju nežne i osetljive žene. Jastuk oblik, sa zaobljenim uglovima poklanja se devojkama koje su avanturističkog duha i stalno u pokretu.