Sa 50 balona na topao vazduh preleteli La Manche

baloni
Čak 51 balon na vruć vazduh u četvrtak je pokušao oboriti rekord u najvećem broju balona koji će istovremeno preleteti La Manche, piše Daily Mail.

Oko 7 sati ujutro po lokalnom vremenu krenuli su iz Lydden Hilla na četverosatni let do obale Francuske.Takmičari su pristigli iz svih krajeva Evrope. Među balonima najveći je imao više od 18 metara i jedini u Velikoj Britaniji koji ima stakleno dno. Organizatori su u sredu uveče primili potvrdu da će vremenske prilike bile idealne i imali su samo jednu veče da okupe što više balona.

Pokušaj obaranja rekorda je ideja penzionisanog policajca Iana Sharpea (51) koji je pre osam godina odustao od motociklizma i počeo da se bavi balonima na vrući vazduh. ˝Prepušteni smo na milost i nemilost vetru. Bilo bi savršeno da svi sletimo u širini nekoliko kilometara, ali nemamo pojma kako ćemo sleteti˝, rekao je pre poletanja.

Novac koji skupe od sponzora darovaće za potrebe dece s poteškoćama u učenju. Baloni su za manje od četiri sata preletjeli kanal, prenosi Daily Mail. Još se čeka na potvrdu rekorda. Jedan od balona je odustao od leta zbog tehničkih problema.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *