Globalno zagrevanje je najveća prevara

globalno zagrevanje
Harold Lewis cenjeni profesor fizike na Kalifornijskom univerzitetu podneo je ostavku gospodinu Curtis Callanu, predsedniku Američkog društva fizičara…

Njegov kolega Walts njegovu pisanu ostavku opisuje kao važan istorijski trenutak vredan ponavljanja i objašnjava kako ga treba postaviti na sve blogove koji govore o nauci.

Naime u svojoj ostavci profesor Lewis navodi kako je pre 67 godina, kada se on priključio, Američko društvo fizičara bilo čisto, nekorumpirano i ne pod uticajem „moći novca“ kako je to danas. Dalje ističe kako se njegov ponos što je član ADF-a danas pretvorio u sramotu. Danas je sve dirigovano i sve se radi isključivo zbog novca pa i fizička istraživanja.

Osnovni razlog njegove ostavke svakakako je muljaža i obmana sveta sa (doslovno) trilionima amaričih dolara potrošenih na istraživanje o famoznom globalnom zagrevanju.
Svako ko ima i najmanje sumnje svakako treba pročitati ClimateGate koja vrlo dobro obrazlaže činjenice vezane za ovu prevaru.

U suštini kompletno pismo se svodi na laži koje je Svetsko društvo naučnika plasiralo svetu, a sve naravno zbog neizbežnog novca. Fenomen globalnog zatopljenja se tretira kao nauka, međutim, kako navodi Harold, to nije nauka već propaganda.

Ova teza o Pseudonaucnim tvrdnjama muči i naučnike u našem regionu kao što je prof.dr.sc. Vladimir Paar koji je i najveći hrvatski osporilac  klimatskih promena i ljudskog uticaja.
U raznim medijima ponavlja tvrdnju kako je globalno zagrevanje „mit“, te čak govori o „početku pravog ledenog doba“ koje će nastupiti „za najviše stotinu godina“. Ove tvrdnje nemaju nikakve veze sa naukom: Zemlja se danas nalazi u toplijem periodu i do zahlađenja će postepeno doći, ali u razdoblju od desetak hiljada godina.

Zanimljiva je i činjenica da samo 26% naučnika smatra da ljudski faktor ima uticaj na klimatske promene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *