Prodaju kovčege s klimom, najbolji kupci Crnogorci

mrtvacki klima
U ove vrele dane, kada temperatura dostiže i 40 stepeni, firma „AD usluga“ iz Bačke Topole pravi odličan posao prodajući kovčege s rashladnim uređajem koji proizvodi talijanska firma „Ceabis“….

Radi se zapravo o poklopcu s klima-uređajem, koji se stavlja na kovčeg, ali se pokojnici s njim ne pokopavaju. Cena kovčega s klimom je do 5.000 evra, zavisno o odabranome modelu. U ovoj firmi kažu da su Crnogorci najbolji kupci takvih mrtvačkih sanduka, jer kod njih običaji nalažu da se pokojnik ne pokopava odmah, nego se određeno vreme drži u kući.

U nekim delovima Srbije, naročito u Šumadiji, postoji običaj da se nad grobnim mestima grade objekti od nekoliko kvadratnih metara. U njima su projektovane gotovo sve prostorije kao u stanovima pa naručioci za njih izdvajaju i po 100.000 evra. Stanovi na groblju česta su meta pljačkaša budući da su opremljeni svom opremom kojom se opremaju i stanovi, a nije redak slučaj da vlasnici u njima pohranjuju i vrlo vredne predmete, pa i zlato.

U jednom šumadijskom mestu, u jedan takav stan-grobnicu ugrađen je i interfon, kako bi rodbina, kažu, mogla komunicirati s pokojnikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *