muškarci-kupaći-kostim-plaža

Saveti za 50te: Kako odabrati pravi kupaći kostim za starije muškarce? 

Iako vam svi muški kupaći kostimi mogu delovati poptuno isto, modeli se po dizajnu i kroju i te kako razlikuju.  A verovali ili ne, njihovim pravim izborom možete istaknuti najbolje karakteristike vašeg tela, čak i u pedesetim godinama!

Zrelije godine sa sobom nose malo strija, bora i opuštene kože, ali nisu razlog da ne uživate u još jednoj letnjoj sezoni. Ako pratite savete iz ovog teksta za kupovinu kupaćeg kostima,  izabraćete kupaće bermude, šorts ili gaće, koje će savršeno odgovarati anatomiji vašeg tela. Tada ćete se, u slanoj ili hlorisanoj vodi, osećati komforno, prijatno i samopouzdano!  

Pre kupovine dobro osmotrite svoju figuru

Činjenica je da se retko ko može pohvaliti savršenim telom, pogotovo u pedesetim godinama! Iako vreme niste provodili u teretani, to ne znači da treba da propuštate sunčane dane i odmor na nekoj divnoj plaži. Kupaći kostimi prave boje, dužine i kroja mogu potpuno vizuelno popraviti sve nedostatke tela i spremiti vas za letnju sezonu. 

Ne osećajte se nesigurno i pokušajte da zanemarite vitku liniju koju ste imali u ranoj mladosti Promene kroz koje telo prolazi zbog godina su sasvim prirodne. Zato, pre kupovine, probajte neki svoj stari kostim za kupanje i dobro osmotrite svoju figuru sada. Da li imate stomak? Jeste li niskog rasta? Da li su vam opuštene butine? Smetaju li vam uvećane muške grudi? A koje su dobre strane? Jeste li zadržali doteran struk, široka ramena i lepe ruke? 

Mane koje vaša silueta ima, mogu samo da vam pomognu da nađete bermude, bokserice i kupaće gaće koje će sakriti nesavršenosti tela. Ako ste ipak lenji u kupovini i za vas to čine dame, dobro je da znaju tip vaše građe. Tako će sigurno odabrati najbolji kupaći koje muškarci rado nose.

Odredite tip građe svog tela

Prilikom kupovine bilo koje garderobe, a posebno kostima za kupanje, treba obratiti pažnju na istaknute telesne karakteristike. Odredite tip građe svog tela, i prema njemu odaberite model donjih delova za kupanje, koji bi vam najviše odgovarao. 

muškarac-kupaći-šorts-bermude
Foto: Pexels.com

Evo nekoliko saveta iz modnog sveta, koji će vam pomoći da prepoznate koji je vaš tip građe i koji su, prema tome, najbolji kupaći kostimi za vas! 

Bermude za kupanje za visoke, krupnije muškarce 

Čini se da je najveći problem muškaraca i žena, u poznim godinama, izražen stomak. Spor metabolizam, smanjena aktivnost, mnogo ukusne hrane i protok vremena su zamenili ravan stomak i trbušnjake opuštenom, mlohavom kožom. 

Srećom, ako ste visok i krupan muškarac, široke bermude za kupanje mogu doprineti da vaš stomačić postane gotovo neprimetan. Sa ovih kupaćim kostimima do kolena, vaše će telo na plaži izgledati sigurno skladnije i proporcionalnije. 

Pritom, bermude će vašu kožu sigurno više zaštiti od UV zračenja, za razliku od ostalih kraćih muških modela donjih delova za kupanje.  

Kupaće bokserice za niže muškarce 

Ovi šortsevi za kupanje, svojim krojem lako skrivaju višak kilograma, posebno u predelu kukova i vizuelno izdužuju noge, praveći figuru višom i zgodnijom. Zato su kupaće bokserice, inače kraće od bermuda, idealne za niže mršave ili krupnije muškarce. 

Ako nemate problema sa kilažom, slobodno nosite uzak šorts za kupanje, koji će naglasiti vašu lepu siluetu. Ipak, ako imate malo sala oko struka, ne morate se odmah pitati kako smršati, jednostavno obucite neke šire bokserice. Tada ćete se prilikom kupanja osećati komotnije i izgledaćete lepše.

muškarac-kupaći
Foto: Pexels.com

I printovi i boje na kupaćim boksericama mogu biti od pomoći. Ako ste nižeg rasta, uz kupaće kostime sa prugama sa strane, izgledaćete sigurno više i mršavije. 

Slip kupaći za atletski građene muškarce 

Ako dobro izgledate i u pedesetima, zašto biste skrivali svoje telo širokim šortsevima i dugim bermudama? Pokažite razvijene mišiće i tanak struk, slip kupaćim kostimom. Atletski građeni muškarci mogu zaista nositi bilo šta.

 Slip kupaće gaće su dobar izbor i za muškarce koji imaju građu tela nalik obrnutom trouglu, odnosno onima koji su razvijeniji u gornjem delu tela. Uski kupaći kostim, naglašava donji deo figure, izdužuje siluetu i vraća proporciju telu.  

Proverite materijal kupaćih gaća

Kad nam  kupaći odlično stoji, a pritom nam se i sviđa, onda etiketu, vrlo lako, pocepamo i bacimo, potpuno zanemarujući materijal od koga je kostim napravljen.

Međutim, ako nas na bazenu i plaži bermude ili bokserice, iritiraju, stežu i bockaju, tada print kupaćih gaća postaje manje bitan, zar ne?! Zato, pre kupovine, obavezno proverite sastav materijala od koga je kupaći kostim napravljen.

Dajte prednost konforu i praktičnosti pri izboru kupaćeg kostima i  na etiketi potražite poliester, poliamid, elastin, likru ili najlon. Iako veštački, ovi materijali u kombinaciji sa prirodnim vlaknima, su vrlo otporni, štite kožu od UV zračenja, agresivnog hlora i peska. Suše se za samo nekoliko minuta na suncu, lako se rastežu, konforni su i jako nežni prema najosetljivijim delovima tela. 

Izaberite pravu boju i dezen 

Ako nemate problema sa kilažom i visinom, nikada nećete pogrešiti kada izaberete baš onu boju kupaćeg kostima i baš onaj dezen koji se vama najviše sviđa!

plavo-beli-kupaći-šorts
Foto: Pexels.com

Vesele letnje boje i zanimljivi printovi nisu rezervisani samo za momke. Lepo građeni muškarci i u zrelijim godinama, mogu slobodno eksperimentisati dezenom i svetlijim tonovima. Šta više, nežno zelene, svetlno plave, pa čak i roze i crvene boje, mogu otvoriti figuru i doprineti da delujete mlađe.

Ipak, za one koji nisu pripremili savršeno telo za vrele letnje dane, postoje neka modna pravila. Na primer, suviše mršavim muškarcima, tankih i dugih nogu, se preporučuje da izbegavaju vertikalne pruge na bermudama, jer će će ih samo još više izdužiti.

Isto tako, onima koji se brinu za veličinu stomaka i obim struka, savetuje se da ne nose kupaće kostime, koji će ih vizuelno proširivati, poput boskerica sa horizontalnim linijama i svetljim bojama. Umesto toga, treba da biraju smernije, zatvorenije nijanse. 

Na kupanje u svetlijim kupaćim kostima ne treba da odlaze ni muškarci blede puti. Svetliji šortcevi čine da  ten izgleda isprano, sivo, umorno ili bolesno. Zato, treba da kupuju kupaće kostime bogatijih boja.   

Kada ste muškarac u pedesetima, nije nimalo lak zadatak izabrati pravi kupaći kostim. Međutim, ako znate svoju građu tela, mane i vrline vašeg izgleda, kupovina kupaćih bermuda, bokserica i gaća biće znatno olakšana. Ipak, imajte na umu, koji god model odabrali, na kraju je jedino važno da se u njemu lepo osećate i da ga nosite sa samopouzdanjem!