Kako do savršenog tela za vrele letnje dane?

Proleće je uveliko tu i nagoveštava dugo toplo leto koje treba maksimalno iskoristiti za odmor, opuštanje i zabavu. Pravo je vreme da se letovanje isplanira: gde i s kim ići i šta spakovati u kofer, ali ono što brine svaku pripadnicu lepšeg pola je kako svoje telo dovesti do savršenstva. Tragovi zime koja je za nama ostali su vidljivi u vidu viška kilograma i masnih naslaga. Ipak ne treba previše dramiti, nego odabrati način kako eliminisati nesavršenosti.

Raznovrsna i zdrava ishrana

Ovaj stari i provereni metod za skidanje kilograma trebalo bi primenjivati tokom cele godine ne samo zbog izgleda, nego i zbog zdravlja. Izbalansiranom ishranom nećemo ni doći u stanje gojaznosti, a ukoliko već jesmo gojazni, značajno će nam pomoći da smršamo. Međutim, samo zdrava ishrana nije sama po sebi dovoljna. U kombinaciji sa još nekim zdravim navikama dace odlične rezultate.

Fizička aktivnost i voda

Vežbanje osim dobrog izgleda doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma, a i mentalnog zdravlja. Ukoliko nemate vremena za odlazak na trening u neki sportski centar, možete sami odraditi nekoliko vežbi kod kuće u kombinaciji sa gumenim trakama za vežbanje, na poslu ili jednostavno prošetati sa prijateljima ili voziti bicikl. Ovako ćete sagoreti višak kalorija, a topljenju masti doprineće i veći unos tečnosti, najviše obične vode. Voda će poboljšati učinak vežbanja i delotvornost zdrave ishrane.

Anticelulitna mezoterpija

Uprkos svemu što je već napomenuto, neki ljudi ne uspevaju da u potpunosti „istope“ sve ono što im smeta. Tada je moguće primeniti druge metode, kao što je anticelulitna mezoterapija. Ovo je jedan od bolnijih načina za otklanjanje celulita. Radi se iglicama, tako što se koža buši na svakih nekoliko centimetara i tada se ubrizgava sredstvo koje jača ćelije, a potpomaže uklanjanje masti. Tretman je potrebno ponoviti nekoliko puta da bi efekat bio zadovoljavajuć, ali pošto je potrebno istrpeti bol, mnogi će odustati od njega. Srećom danas postoje bezbolne i komforne metode za otklanjanje ovog problema.

Kavitacija

Kavitacija je potpuno bezbolan i komforan način da se rešite celulita i masnih naslaga koje ne mogu na drugi način biti odstranjene. Primenjuje se razbijanje masti ultrazvučnim talasima, a posle samo nekoliko tretmana je moguće uočiti poboljšanje. Bitno je napomenuti da je najbolji efekat moguće postići uz kombinovanje zdravog načina ishrane, fizičke aktivnosti i naravno dosta vode, kako bi se masti izbacile iz organizma.

Masaža anticelulit kremama

Na tržištu postoji veliki izbor krema i gelova koji pomažu razgradnju celulita. Utrljavanjem ovih sredstava je takođe moguće doći do željenih rezultata. Potrebno je biti uporan, bar tri do četiri nedelje, kako bi došlo do vidljivih promena. Naravno, i ovde je neophodno kombinovati zdrav stil života uz masažu stručnog lica.

Kupka

Opuštanje u kadi je nešto što većina nas praktikuje kao način za opuštanje i odmor od svakodnevnih obaveza, ali ako u toplu vodu dodamo i nekoliko kapi anticelulitnog aromaterapijskog ulja dobićemo i odličnu kupku za borbu protiv celulita. Međutim, ukoliko volite dugo da se izležavate u vodi, ovo ulje dodajte pred kraj odmora, jer nije preporučljivo duže od pet minuta provesti u dodiru s njim. Na kraju telo „izmasirati“ jakim mlazom tople, a zatim hladne vode.

Nema brzog rešenja

Iako nas reklamama ubeđuju da je za samo nekoliko dana moguće smršati i izgubiti nataložene masnoće, to u stvarnosti nije tako. Potrebno je dosta vremena i puno strpljivog rada i truda da bismo zablistali na plaži.