Srbija – građevinska velesila

Čini se da je građevinska industrija oživela u 2018. godini. Nadležno ministarstvo je iznelo podatke za treći kvartal ove godine koji jasno pokazuju da je građevinarstvo doživelo procvat ove godine. Porasli su prihodni, vrednost ugovorenih poslova je veća nego što je to bilo prethodne godine, a među najznačajnijim delatnosima izdvaja se izgradnja infrastrukture ove godine. Ipak, i izgradnja stambenih jedinica je ove godine bila na visokom niovu, jer se sve više traže stanovi u velikim gradovima. Naravno, Beograd prednjači kada je stambeni prostor u pitanju, zatim sledi Novi Sad, Kragujevac, Niš i drugi gradovi.

No, da se vratimo na izgradnju infrastrukture. Mnogo se polemisalo ove godine oko izgradnje južnog kraka Koridora 10. Bilo je tu svakakvih priča, radnici su vredno radili, a posao se smanjivao. Dešavale su se i nepreviđene okolnosti, ali sve krize morale su da se prebrode. Hoće li ovaj deo autoputa kroz Srbiju biti gotov do kraja godine, kako zvaničnici najavljuju, videćemo. Uostalom, to zavisi ne samo od radnika i izvođača radova, već i od vremenskih prilika i brojnih drugih sticaja okolnosti.

U svakom slučaju, znamo dobro da je Srbija oduvek bila građevinska velesila. Pamti se vreme kada se gradilo i radilo po celom svetu. Dika i ponos su bie mnoge naše građevinske kompanije koje su ipak dovedene na rub propasti. Kako, zašto i zbog čega, nećemo o tome.

Uprkos svemu, ne čudi što su naši građevinci traženi svuda po Evropi. Zato je sve više onih koji odlaze u inostranstvo kako bi više zaradili i kako bi srećnije živeli. Ali, šta i kako mogu da oečkuju male građevinske firme u Srbiji koje se bore za mrvicu profita.

Kako posluju male građevinske firme u Srbiji?

Jeste li čuli onu našu bolje prvi u selu nego poslednji u gradu? Da li biste radije pristali da budete prvi u selu nego poslednji u gradu?

Sve je više malih firmi koje posluju na lokalnom nivou. Snalaze se ljudi, rade kako najbolje znaju i umeju, a pojedini tvrde da se ipak svaki trud i rad isplati. Mnogi bi se usaglasili, ali ipak da bi se preživelo u ovim turbulentnim vremenima zarada je najvažnija. Zato nam najviše radnika i odlazi.

Ipak, oni koji su ostali našli su sebi priliku za zaradu ili je još uvek traže. Tako, na primer sve je više onih, kada je građevinska delatnost u pitanju, koji se bave iznajmljivanjem i prodajom građevinskih mašina. Da li biste radije iznajmili ili kupili neku mašinu? Ako su vam potrebni viljuškari, bageri ili kompresori, prodaja ovih mašina je uvek dostupna online. Jedan od sajtova na koima mozete naći veliki izbor građevinskih mašina je http://www.sabdoo.rs.

Ponuda ima mnogo, pa ako razmišljate o proširenju posla ili vam je potrebna neka od ovih mašina, onda znate šta vam je činiti. Jesu li vam potrebni bageri, viljuškari, kompresori? Prodaja je moguća, kao i kupovina u svakom trenutku. To najbolje znaju male građevinske firme, jer ako su imali priliku da iznajmljuju neku mašinu, zarada nije bila samo njihova. Zato ne čekajte, kada su vam potrebni viljuškari, dizalice ili kompresori, prodaja i brojna ponuda čeka u svakom trenutku na vas.