Kada je najbolje da iznajmite viljuškare?

Viljuškari su zaista na ceni, međutim, ne može se reći da su oni skupi, jer jednostavno toliko i vrede. Dakle imate one viljuškare koji koštaju 8000 evra, a imate i one viljuškare koji koštaju i 15000 evra.

U svetu postoji preko milion viljuškara koji se koriste, jer su oni izuzetno korisni i najbolji, a možda i jedina opcija kada se radi o transportu tereta, odnosno utovaru ili istovaru robe. Viljuškari su dobili ime po uređaju koji je u obliku viljuške, a koji služi da podgine i spusti robu. Koliko su korisni i koliko su važni, govori činjenica da ne postoji posao, građevinski ili bilo koji drugi koji uključuje prevoz robe, gde se oni ne koriste.

Ne mora da znači da se kupovina viljuškara uvek isplati, a i teško je priuštiti viljuškare. Zato se oni kojima je to potrebno, često odlučuju na iznajmljivanje viljuškara, što se i te kako isplati. U kojim situacijama je najbolje iznajmiti viljuškare?

Kada su sezonski poslovi u pitanju

Oni koji se bave sezonskim poslovima, njima nije neophodan viljuškar tokom cele sezone. Dakle, njima su viljuškari potrebni samo nekoliko meseci tokom godine i zašto bi ga onda kupovali.

Naravno, ukoliko znate da ćete se tim sezonskim poslom baviti svake godine narednih dvadeset ili trideset godina, onda se možda i više isplati da ga kupite. Međutim, kako niko ne može toliko da planira unapred, onda se svi često odlučuju upravo na iznajmljivanje viljuškara. Cena se ne može tačno definisati, jer je sve zavisi od toga šta je tačno vama potrebno.

Pre svega je važno kakav vam viljuškar treba, odnosno kakavi viljuškari odgovaraju vašim potrebama, odnosno poslu kojim se bavite. Zatim, zavisi i od toga na koliko ćete meseci ili nedelja da iznajmite viljuškare. Naravno, određene firme mogu da vam obezbede i dodate popuste u zavisnosti od toga da li svake godine iznajmljujte, da li ste stalna mušterija, na koji način se odnosite prema mašinama, odnosno viljuškarima i slično.

Tako da se cena praktično određuje u odnosu na to šta je vama potrebno i na koliko. Teško je tih kriterijuma odrediti cenu. U svakom slučaju, ukoliko se bavite sezonskim poslovima, onda je najbolja opcija definitivno da iznajljujete viljuškare.

Kada vas očekuje malo više posla u narednom periodu

Kada znate da vas na primer u narednih godinu dana ili narednih nekoliko meseci očekuje neki posao, koji bi uključivao prenos neke glomazne robe ili slično, onda je najbolje da u tom periodu iznajmite viljuškare. To će vam se zaista isplatiti, jer će vam posao u mnogome biti olakšan i nećete morati da razmišljate o nekim drugim opcijama.

Kada prenosite ogromne terete

Kada se prevoze ogromni tereti, onda je nabolje da iznajmite dizel viljuškari. Oni su i te kako dobri i upravo su tome namenjeni. Ako je to samo jednokratna upotreba, jasno je da ćete iznajmiti viljuškare.

Međutim, ovde ne govorimo od dilemi da li treba da kupite viljuškare ili da ih iznajmite. Ovde govorimo o dilemi da li da pokušate da velike terete prenesete na neki drugi način ili da iskoristite viljuškare. Jasno je da ćete mnogo manje muke imati ukoliko koristite viljuškare.