Pripreme za svadbu – „sitnice“ kojima ne posvećujemo dovoljno pažnje

Kada se priprema svadba vrlo je važno da odaberemo dobru venčanicu, dobu salu za venčanja, savršenu hranu, dobar bend, burme, tortu…

To su neke osnovne stvari o kojima razmišljamo. Ipak, mnogo je tih nekih sitnica, koje i nisu baš sitnice, a na koje često i zaboravimo, te ih u poslednjem trenutku pripremamo. Pripremiti jednu svadbu je ozbiljan posao i tu treba uložiti ozbiljan trud. Nekim mladencima je to zaista stres, dok neki u to ulaze sasvim lagano. Rezultati su uglavnom isti, te vam savetujemo da budete što rasterećeniji, a mi ćemo vas podsetiti na te važne sitnice, kojima takođe treba da se posvetite, kako ne biste „jurili“ nekoliko dana pred svadbu da sve to obavite.

Pozivnice za svadbu

Naravno da razmišljamo o pozivnicama za svadbu, ali mnogi parovi ne razmišljaju na vreme. I onda kad shvate da je već došlo vreme da se šalju pozivnice, onda gledaju da se one što pre naprave, kako bi ih raspodelili svima. Ipak, znate da je važno kako vam izgleda pozivnica za svadbu. To je ono što predstavlja vas i vašu vezu. Vrlo je važan i način na koji ćete da pozovete goste i šta ćete istaći u toj pozivnici. Da li će to biti neki stih, neka romantična poruka, originalan poziv na vama je, ali treba da znate da vam za to smišljanje treba vremena. Uvek savetujemo izbegavanje klišea i poruka koje su do sada viđene mnogo puta. Dakle, pozivnice za svadbu treba da budu originalne, lepe, sofisticirane i poslate na vreme. 

Nakit za mladu

Mlada od prvog dana treba da razmišlja o nakitu. Da li će to biti komplet – minđuše i ogrlica ili će to biti na primer samo minđuše i narukvica, na mladi je da odluči, odnosno da vidi šta joj se uklapa uz venčanicu. Kakva god da je venčanica sa minđušama nikako ne može da pogreši, dok sa ogrlicom može. Ukoliko je venčanica malo svečanija, nema izražen dekolte, niti je otvorena čak ni malo, onda savetujemo da se uzdržite od kupovine ogrlice, već da se fokusirate kako biste pronašli odgovarajuće minđuše. Čak i kada venčanica ima dekolte i uz nju izaberete odgovarajuću ogrlicu, mi vam savetujemo da izaberete i bar neke minijaturne minđuše, koje su baš za vaš oblik lica i koje će vas osvežiti. Minđuše zaista mogu da doprinesu čaroliji.

Dekoracija za stolove

Da li stolovi treba da imaju dekoraciju? Ako želite neko cveće na stolovima ili bilo šta slično, onda o tome razmišljajte na vreme. Ako se nekoliko dana pre svadbe setite da želite da ipak popunite na taj način prostor i na taj način da obogatite salu za venčanja, da je tako dekorište, to će ići malo teže, jer poslednji dani pred svadbu su rezervisani za mnoge druge stvari. Tako da vam savetujemo da o dekoraciji za stolove razmišljate mesecima pre, odmah po odabiru sale. Sve te sitnice treba da obavite ranije, kako biste kasnije mogli da se posvetite zaista važnim stvarima.