Saveti za organizaciju venčanja: ideje za ketering

Kada organizujete proslavu venčanja, male i velike ideje nikada nisu naodmet. Zato Vam danas predstavljamo sve ono što se tiče jedne od najbitnijih stavki svake svadbe, a to je hrana.

Mi smo se ovom prilikom odlučili za ketering u vidu švedskog stola, pre svega zato što je to najjednostavniji način da se svi gosti posluže količinom hrane koja im odgovara, a zatim i zato što ketering omogućava da se na svadbi nađe ponešto za svačiji ukus.

Stoga, ako želite da sve zvanice na Vašem venčanju uživaju u omiljenim slatkim i slanim zalogajima i dobro se najedu, smatramo da je za to najbolje rešenje ketering, a evo i kako da ga dekorišete i šta sve možete birati.

Izgled stolova

Najpre, postavljanje stolova. Bela boja je najčešća osnova, a u poslednje vreme trendovi nalažu i izbor jedne pastelne boje koja će se provlačiti kao lajtmotiv.

Bilo da izaberete plavu, zelenu, žutu, ružičastu ili ljubičastu, da bi ketering dobro izgledao kako na švedskom stolu tako i na stolovima za goste, lajt motiv boju provucite kao šaru na tekstilnim salvetama i prstenju koje će ih obmotavati.

Tanjiri bi trebalo da budu osnovno beli, dok će ostatak dekoracije sačinjavati sveće u odabranoj boji, koje će okružiti cveće na sredini stola.

Svedeno, minimalistički i nežno – upravo kao trendovi za ovu sezonu.

Ovde napominjemo da bitnu ulodu u celokupnom izgledu igra i rasveta, pa se tako savetuje da veoma vodite računa kada je birate i da svakako iskoristite sve prednosti LED sijalica, jer one dodatno naglašavaju lepotu svakog dekorisanog stola.

Ketering kao izbor posluženja i postavljanje švedskog stola

Pošto ste se odlučili da ketering postane Vaš izbor posluženja, planirajte mesto za švedski sto, koji ćete dekorisati po istom principu kao i stolove za goste – s tim što ćete između jela postavljati sveće i cveće.

Sa ketering agencijom detaljno ugovorite sve detalje i način dekorisanja same hrane, kako bi sve teklo po planu na sam dan svadbe.

Aranžiranje slanih zalogaja

Ketering će najpre podrazumevati prvo slano posluženje. Slani zalogaji dolaze u raznim bojama, te je dobro što se odlučujete za bele tanjire kao osnovu.

Sa osabranom ketering kompanijom najpre dogovorite koje sve vrste predjela želite. Mi Vam posebno savetujemo male zalogaje u vidu sendvičića, slanih princes krofni i ostalih đakonija, koje će sigurno privući goste. Ovaj ketering trebalo bi grupisati prema bojama, a kombinacije dogovorite sa agencijom.

Zatim se rešite za glavna jela. Ketering uglavnom podrazumeva roštilj, različite salate, ribu i kuvana jela kao priloge, koja će se sve vreme grejati na tihoj vatri kako bi u svakom trenutku bila topla.

Dekoracija slatkih ukusa

Umesto da se na švedskom stolu nađe bezbroj torti koje uglavnom gosti na kraju i ne probaju, mi Vam savetujemo slatki ketering pored centralne svadbene torte.

Slatki ketering podrazumeva makaronse, kapkejkove i ostale simpatične kolačiće koji su, pored fenomenalnih ukusa, takođe veoma zahvalni za dekoracije.

Možete isplanirati sa ketering agencijom da najviše makaronsa i pop kejkova (kuglica na štapiću) dođe u pastelnoj boji koja je lajt motiv svadbe, te ovaj slatki ketering može nakon posluženja ukrasiti i mladenčaki sto pored svadbene torte.

Zatim, biće idealno da se tanjiri sa ketering ukusima makaronsa i ostalih kolačića u jednoj boji – lajt motiv nijansi – smenjuju sa tanjirima kolačića različitih boja, kako biste dodali dinamiku slatkom švedskom stolu.

Veoma jednostavno i ukusno, a gosti će sigurno biti oduševljeni.

Izvor: BNB ketering Beograd