5 koraka do holivudskog osmeha

Za osmeh kažemo da je holivudski kada je praktično savršen, kada su zubi jednaki, lepi, beli, blistavi, zdravi i negovani. Sve ove karakteristike zubi moraju da ispunjavaju da biste imali holivudski osmeh.

Da, većina holivudskih zvezda ima veštačke zube, koje su im uradili vrhunski stomatolozi i koji verovatno koštaju mnogo. Međutim, ne morate da imate milione da biste izgledali lepo, tačnije da bi vaš osmeh izgledao savršeno, baš kao holivudski. Verovatno i vi u vašem okruženju imate osobe, koje imaju osmeh kakav se samo poželeti može, a ipak nisu zvezda iz Holivuda. Dakle, to nije nemoguće. Šta je potrebno da biste imali osmeh kakav želite saznali smo u razgovoru sa iskusnim stomatologom iz stomatološke ordinacije Pavlović u Beogradu. U nastavku teksta je 5 koraka do savršenog osmeha:

1 – Popravka svih zuba

Ukoliko zubi samo lepo izgledaju, ali nisu zdravi, onda vaš osmeh nikada neće biti holivudski. Kada zubi nisu zdravi, oni verovatno neće dugo ni biti tako lepi, već će početi da menjaju boju, da se kvare, krzaju, pa čak i da ispadaju neki delovi zuba. Imaćete velike probleme. Zato je osnova svakog holivudskog osmeha popravka svih zuba, a onda se prelazi na drugi korak.

2 – Krunice za zube

Kada popravite sve zube, onda dolazimo do drugog koraka, koji je vrlo često u vezi sa prvim. Naime, nekada imamo problem sa nekim zubima, mnogo su oštećeni, „skraćeni“ i tada stomatolozi najčešće predlažu ugradnju zubnih krunica. Time će vaši zubi ponovo izgledati lepo. Postoje različite zubne krunice, treba samo da se odlučite koje vama konkretno odgovaraju. Za zubne krunice je potrebno brušenje zuba, to treba da znate. Za neke zubne krunice je potrebno da se više bruše zubi, za neke manje. O tome koje zubne krunice treba vi da stavite, treba da razgovarate sa vašim stomatologom, jer samo će on znati šta će vama najviše odgovarati.

3 – Izbeljivanje zuba

Kada vaše zube popravite i kada sve nedostatke ispravite zubnim krunicama ono što vam je falilo da biste imali savršeni oblik, onda je vreme i da ih izbelite malo, ukoliko ima potrebe za tim. Na razne načine se zubi mogu izbeleti, a obično se to radi kod zubara. Naime, to se može raditi na primer i nekom vrstom poliranja, laserom i slično. Ipak, neki stomatolozi savetuju da ipak ne radite izbeljivanje, već da na prirodne načine pokušate da ih izbelite, tako što ćete smanjiti unos kafe i alkohola, izbaciti cigarete, koristiti bolje paste i slično.

4 – Pravilno i redovno održavanje

Holivudski osmeh treba da traje, jedino će tako i biti holivudski. Trajaće samo ako pravilo održavate vašu oralnu higijenu, ako redovno idete kod zubara, ako stalno pratite stanje i ne dopuštate da kvar predugo stoji netaknut.

5 – Nošenje proteze, ako je neophodno

Peti korak je samo za one koji imaju neravne zube. Dakle, ako su vam neki zubi izbačeni, pomereni tamo gde ne treba da budu, onda je naravno logičan korak – fiksna proteza. Na taj način, odnosno nakon skidanja fiksne proteze, vaši zubi će zaista izgledati savršeno i onda ćete stvarno moći da se pohvalite holivudskim osmehom.