Šta ne smete koristiti za izbeljivanje zuba?

U cilju da imaju takozvani holivudski osmeh većina ljudi je spremna da isproba mnoge preparate i da ne pita za kvalitet, cenu i dejstvo. Po svaku cenu se odlazi mnogo puta u stomatološke ordinacije, na razne intervencije koje su u vezi sa izbeljivanjem zuba, koriste se jaki preparati i razne smese, koje nisu proverene. Rezultat ne samo da neće biti onakav kakav očekujete, već možete prilično da oštetite vaše prirodne zube i time proizvedete kontra efekat.

Nije u redu da na taj način budete neodgovorni prema sebi i uništite vaše prirodne zdrave zube, zarad savršenog izgleda, koji je možda nemoguće postići. Bez obzira koliko je sama stomatologija napredovala u smislu postojanja različitih načina za poboljšanje izgleda i zdravlja vaših zuba kao što je upravo izbeljivanje, uklanjanje kamenca, zubni implanti i drugo, savetujemo vam da budete pre svega odgovorni i vodite računa o vašem oralnom zdravlju, jer zdrav osmeh je ne samo lep nego najlepši osmeh.

Ne koristiti preparate za kosu za izbeljivanje zuba

Možda vama ovo zvuči suludo, ali pojedini stomatološki pacijenti su koristili preparete za kosu u pokušaju da izbele zube. Ne samo da nisu postigli rezultat, već su uspeli da unište svoje zdrave zube, koji su nakon tih pokušaja izgledali mnogo loše. Vaš osmeh treba da čuvate, da ga negujete,  a ne da ga forsirate nedozvoljenim sredstvima. I sami znate da u preparatima za kosu ima supstanci koje ne bi trebalo da unose na takav način u naš organizam. Jednostavno, postoji i mogućnost trovanja, što može da bude znatno ozbiljniji problem. Ako nešto ne razumete, pravac u stomatolosku ordinaciju za stručan savet.

Ne koristiti više preparata za izbeljivanje odjednom

Ovde je isto prevelika želja problem. Ako imate neki važan događaj, proslavu ili bilo šta slično vi ćete pokušati da izgledate što bolje. Imajte u vidu jednu činjenicu – nemoguće je izbeleti zube za dva, tri dana, kao što vi mislite da može. Jedostavno je nemoguće. Taj efekat koji vi želite nećete postići ukoliko budete počeli mahnito da koristite sve moguće proizvode za izbeljivanje zuba, pa onda krenete da ih kombinujete i sa nekim prirodnim proizvodima, a sve u cilju dobijanja brzog rezultata. Treba na vreme razmišljati. Prvo i najvažnije jeste da sve informacije u vezi sa izbeljivanjem zuba dođu od zaposlenih u stomatoloskim ordinacijama.

Ne koristiti neproverene preparete

Preparati za izbeljivanje zuba, baš zbog toga što su vrlo traženi, mogu se naći i po veoma povoljnim cenama. Ali, vi nikada ne znate šta vas čeka u bočici i kako to može da se odrazi na vaše zube. Šta ako se desi da vam to proizvde neki efekat koji je zaista loš? Ne smete da koristite preparate za koje prethodno niste čuli, samo zato što su jeftini i lako dostupni. Koristite one preparate sa kojima je već neko imao neka dobra iskustva.

Ne primenjivati prejake tretmane kod stomatologa

Nije svaki pacijent pogodan za beljenje zuba u stomatološkim ordinacijama. Jednostavno, postoje oni pacijenti koji imaju veoma osetljive zube i desni i kojima se ne savetuje izbeljivanje zube. Ako je u pitanju profesionalna stomatološka ordinacija, oni će vam reći razloge zbog kojih to ne žele da vam rade, ali vam sa druge strane mogu preporučiti neke prirodne preparate ili vam pomoći da se izborite sa osetljvošću, odnosno pripremiti vas na tretman. Sve one ne tako profesionalne stomatološke ordinacije mogu da vam na vaš zahtev urade to i da nastane mnogo veći problem, jer kao što je već rečeno, nije samo to vaših zuba, nego do kompletnog stanja vaše vilice.