VAŠE STOPALO ZASLUŽUJE UDOBNOST HOGAN PATIKE

Udobnost patike omogućava energetski najefikasniji stil gaženja, jer amortizuje udarac stopala o podlogu prilikom koračanja, trčanja, ili skakanja. Prilikom gaženja svaki pojedinac ima svoj stil hodanja, tj. pronaciju. Ta prirodna pojava se može podeliti na normalnu, podpronaciju i nadpronaciju. Kod podpronacije stopala, prilikom koraka, prvo naleže spoljašnji deo stopala, a kod nadpronacije – stopalo prvo staje na svoju unutrašnju stranu. Sve se ovo može korigovati dobrom i kvalitetnom, recimo, Hogan patikom koja će neutralisati drugačiji stil gaženja od normalnog. Hogan patike svojom čvrstinom, dubinom, kvalitetnim materijalom obezbeđuje najbolju efikasnost koračanja. 

Roditelji nas uče o udobnosti i funkcionalnosti dečije obuće birajući za prve korake što bolji kvalitet obuće! Korak treba biti osiguran zauvek – da ne bi bilo bolova u nogama, zglobovima ili Ahilovoj tetivi. Zbog svoje funkcionalnosti koja nam sve ovo obezbeđuje, patike su danas postale neizostavni deo svakog cipelara! U moru ogromnog broja modela na tržištu, vaša je obaveza da odredite namenu vaših budućih patika.

KAKVE PATIKE VAM TREBAJU

Na popularnost nekih modela patika utiču aktuelno popularni sportovi i njihovi sportisti, kao i popularni muzičari koji mogu da obeleže čitavu epohu popularnosti nekih patika. Patike su obavezne u svim sportskim aktivnostima ( profesionalnim ili rekreativnim ). Za košarku su najbolji dublji modeli koji čvrsto obezbeđuju skočni zglob, štiteći ga od pritiska koji trpi prilikom skakanja. Takvih modela ima među svim markama i brendovima, recimo Hogan patike. Slične su i kod tenisera, sa malom razlikom u dubini. Za dvoranske sportove kao što je rukomet i odbojka, Hogan patike su pliće i sa specijalnim đonom protiv opasnog proklizavanja, a kod fudbalera su obavezni kramponi na đonu. Svaki brend proizvodi svaki model za svog vernog potrošača, pa je čak i zbunjujuće šta izabrati. Hogan patike vam nude svaki mogući model.

Ako želite laganu patiku za trčanje izbor je na lako savitljivoj patici, sa prozračnim materijalom koji obezbeđuje dobar protok vazduha. Duboka i kožna patika je idealna za jesen i hladne dane. Možda vam se urbanistički modeli Hogan patika dopadnu za neku laganu šetnju u dvoje, za večernji izlazak sa prijateljima, za ples… Svedoci smo da su patike danas postale modni detalj bez koga se ne može, nisu isključivo za sportske aktivnosti! Tačno je da su zadržale tu svoju osnovnu i nezamenjivu namenu, ali su pronašle svoje mesto i u modi, čak i u visokoj gde dosežu zavidne visine upravo spomenute Hogan patike. Nikada se ne greši pri izboru sportske elegancije na nekoj svečanosti!

OLDFRATELLI VAM NUDI NAJVEĆI IZBOR

Koliko god je namena patike jasna, njena veličina je još bitnija stavka pri kupovini. Koliko god vam neki model oduzima dah, nikako ga ne birajte u pogrešnoj veličini od vaše. Ako je patika veća ili manja – odmah gubi svoj smisao. Ukoliko je veća, nema sigurnosti i spada vam sa nogu, a ukoliko je manja – žuljaće vas, stiskati i nikada se neće razgaziti, pa bez obzira na njen kvalitet, jedva ćete dočekati da je izujete. Obavezno treba odabrati onu veličinu koja vam je taman. A u radnji OldFratelli će vam u izboru svesrdno pomoći.