Zašto su ogrlice za bebe oduševile veliki broj roditelja?

Sigurno ste primetili da sve veći broj beba nosi ogrlice za bebe u bež ili braon boji. Da u pitanju nije samo modni detalj, dokaz su i izjave mnogih roditelja koji tvrde da im je upravo ovaj „nakit“ umnogome pomogao u uspavljivanju deteta.

Naime, ovaj „aksesoar“ namenjen je svim bebama kojima niču prvi zubi i koje, u toku ovog bolnog i za njih izrazito napornog procesa, ili spavaju slabo ili se često bude i teško uspavljuju.

Na koje sve načine ogrlice za bebe mogu pomoći u ovakvim situacijama i čemu su još sve namenjene, kao i zbog čega se sve veći broj roditelja odlučuje za njihovu primenu, u tekstu pred Vama.

Materijal od kog se prave ogrlice za bebe

Ove specijalne ogrlice za bebe prave se od baltičkog ćilibara.

Ovaj mineral je pre nekoliko stotina godina bio veoma popularan u Rusiji i koristio se za uspavljivanje beba, tako što se postavljao u njihovu kolevku.

Tokom raznih ispitivanja, došlo se do zaključka da baltički ćilibar zaista i deluje, i to tako što u kontaktu sa kožom ispušta sukcinatnu kiselinu, dobru za smirenje i umanjenje bolova.

Upravo je to bio razlog da se od ovog materijala počnu praviti ogrlice za bebe, kao najefikasnije prirodno sredstvo za umanjenje bolova prilikom rasta prvih zubića, koje bebu čine nervoznom i plačljivom.

Svemu navedenom treba dodati i to da se ogrlice za bebe od baltičkog ćilibara ručno prave i nižu, te da se zbog toga ne mogu naći dve iste ogrlice, a ni dve iste perle. Navoj na ogrlicama omogućava nameštanje i podešavanje prema uzrastu bebe i veličini njenog vrata.

Koje sve probleme rešava ovaj neobičan nakit

Nošenje ogrlice za bebe u toku dana doprinosi umanjenju bolova i, samim tim, umirivanju deteta kome rastu prvi mlečni zubi.

Ove ogrlice za bebe, dakle, nisu glodalice, odnosno namenjene grickanju, već je dovoljno samo da ih beba nosi oko vrata i tako se umiruje.

Sa druge strane, ćilibarske ogrlice za bebe doprinose i povećanju imuniteta. Naime, ćilibar je kao materijal odličan i za eliminisanje blažih hroničnih i ostalih upala u organizmu, na ovaj način pomažući telu da se samo izbori sa svim napadima štetnih bakterija i virusa.

Na taj način se, uz pomoć ogrlice za bebe, ujedno razvija i njen imunitet već od prvih dana života.

Sve što treba da znate o održavanju ogrlice za bebe

Možda će Vas iznenaditi, ali ogrlice za bebe ne zahtevaju nikakvo posebno održavanje jer su potpuno prirodno sredstvo za umanjenje bolova prilikom rasta prvih zuba i podizanja imuniteta deteta.

Najpre, roditeljski nadzor u toku nošenja ogrlice zahteva se isključivo zato da beba ne bi slučajno grickala ovaj nakit, jer on može lekovit delovati isključivo u dodiru sa kožom.

Zatim, ogrlice za bebe funkcionišu i po principu „punjenja“, jer ćilibar zahteva da s vremena na vreme obnovi svoju bio-energiju tako što se postavlja na sunce sat vremena, pre čega ga prosto treba proprati pod mlazom hladne vode u trajanju od pet minuta. Ovakav način održavanja ne zahteva mnogo vremena i veoma je jednostavan.