Šta sve treba znati pre nego se odlučite za tretman trajne epilacije?

Blizu ste odluke da izaberete trajnu epilaciju is a njom rešite sve problem da neželjenim dlačicama na svom telu? Pre nego donesete odluku morate imati sve informacije koje se tiču ovoga tretmana kako bi bili apsolutno sigurni da donosite ispravnu odluku i odluku koja je najefikasnija.

Na ovom mestu ćemo vam dati neke savete koji će, sigurni smo, da vam budu od pomoći i koji će pokriti sve najvažnije aspekte trajne epilacije. Tu pre svega mislimo na to koliko je trajna epilacija zaista efikasna, kao i to da li utiče na vaše zdravlje. Pored toga, tu su i saveti kako se ponašati pre i za vreme tretmana.

Koliko je trajna epilacija efikasna?

Mnogi su u dilemi da li trajna epilacija, kao što joj i ime kaže, daje trajne rezultate, odnosno da li se dlake sa tela trajno uklanjaju? Odgovor je da, ovaj metod trajno rešava problem. Mnogi su nepovreljivi jer su se protiv ove neprijatnosti borili običnim brijačima ili depilacijom. Kod navedenih metoda, je karakteristično da ne rešavaju trajno problem, već privremeno i u određenom vremenskom period ih je potrebno ponavljati.

Kod trajne epilacije rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana, i tom prilikom koren dlaka na tretiranoj regiji se potpuno uništava što utiče na to da se dlake u potpunosti i trajno uklanjaju. U najvećem broju slučajeva potrebno je od 4 do 8 tretmana kako bi se dlake potpuno neutralisale sa područija koje se tretira. Ali važno je napomenuti i da ukupan broj tretmana zavisi od još nekih faktora a to je pre svih boja kože, jačina dlake i njena boja. Pa tako kod osoba sa svetlijom kožom rezultati se brže postižu, što je slučaj i kod onih osoba koje imaju jače dlake u fazi rasta.

Napomenimo još da dlake na našem telu ne rastu istom brzinom i upravo je to razlog što se trajna epilacija sastoji iz vise tretmana, jer je najbitnije ukloniti sve dlake.

Ovaj metod je apsolutno bezbedan, a može biti i bezbolan

Trajna epilacija je bezbedna po zdravlje i ona ne tretira okolnu površinu kože, te nema nikakav uticaj na nju već samo utiče na dlake. Isto tako, tretman ne utiče ni na dubinske slojeve u koži, pa nema nikakvog uticaja na žlezde koje se tu nalaze.

U savremeno opremljenim salonima koji vrše trajnu epilaciju, ovaj tretman može bit i bezbolan, jer se koriste najsavremeniji aparati i u strogo kontrolisanim uslovima stručnjak koji obavlja tretman ciljano tretira dlaku.

Pre tretmana pregled obavezan

Pre nego što otpočnete sa tretmanom trajne epilacije, obavezna je poseta dermatologu koji će vas detaljno pregledati. U slučaju da se na vašoj koži nalaze neke otvorene ranice ili druga oštećenja, tretman ćete morati da odložite do otklanjanja tog problema.

Takođe, bitna stvar za uspešnost tretmana je i ta da se ne smete sunčati mesec dana pre njegovog početka, kao i da je potrebno izbegavati sunčanje između tretmana. Zbog svega ovoga, zimski period smatra se idealnim kada se treba odlučiti za početak tretmana trajne epilacije.