Problemi u spavaćoj sobi nisu za ćutanje

Sve češći slučajevi mlađih populacija nose se sa problemom impotencije i smanjenog libida. Uzroci tog stanja su različiti, a posledice koje iz toga proističu su dalekosežne. 

Svaki poremećaj u organizmu negativno se odražava na naš svakodnevni život. Stres, briga i strah za porodicu, posao, finansijsku sigurnost, različite bolesti i povrede, udaljavaju nas od naše suštine postojanja na ovom svetu. Čovek kao biološko biće poseduje mogućnost da uživa u različitim duhovnim, ali i telesnim zadovoljstvima. Osim zadovoljenja seksualnih potreba, u prvom planu nameće se i pitanje reprodukcije. 

Sa problemom seksualne disfunkcije javljaju se i različiti psihološki problemi, koji se ne mogu tako lako samostalno prevazići. Ovo stanje je posebno izraženo kod muškog dela populacije, kada se pored osnovnog problema javlja i osećaj manje vrednosti i samopouzdanja, nervoza, anksioznost, povlačenje u sebe i osećaj sramote. Obično se muškarci stide da pričaju o ovom problemu, čime dodatno pogoršavaju svoje zdravstveno stanje. 

Prvi korak ka izlečenju je suočavanje sa problemom i rešenost da se prevaziđu prepreke koje narušavaju zdravlje čitavog organizma. Zahvaljujući brojnim neinvazivnim metodama lečenja, uzroci ove pojave se uspešno tretiraju, pa samim tim i osnovni problem. U daljem tekstu, skrenućemo pažnju na glavna sredstva izlečenja impotencije. 

Zašto se javlja impotencija?

Seksualna disfunkcija ili impotencija predstavlja problem koji se javlja kod starije muške populacije, ali u poslednje vreme ni mlađe osobe nisu pošteđene ovog zdravstvenog stanja. Ona se ispoljava kroz nemogućnost da se postigne, održi erekcija i dođe do vrhunca seksualnog čina. Impotencija podrazumeva smanjenu seksualnu želju, odnosno libido, postizanje erekcije koja omogućuje sam čin vođenja ljubavi, prevremenu ejakulaciju ili nemogućnost postizanja iste, kao i nezadovoljenje seksualnih potreba svoje partnerke. 

Uzroci koji dovode do ovih stanja mogu biti:

 • emotivna nepovezanost i neusklađenost sa partnerom
 • česte svađe i rasprave
 • izloženost stresu i nervozi 
 • različita neurološka stanja
 • dijabetes, kardiovaskularne bolesti i dr. koje utiču na oštećenje krvnih sudova i dotok krvi do penisa
 • poremećaj hormona
 • različita operativna stanja, uključujući i operaciju prostate, bešike ili debelog creva
 • korišćenje lekova antidepresiva, sedativa, narkotika, alkohola i cigareta
 • fizička neaktivnost i pojava gojaznosti
 • nekvalitetna ishrana

Da bi se utvrdili uzroci postojanja impotencije, neophodno je da se javite lekaru, koji će izvršiti detaljne analize i usmeriti vas na dalje lečenje. 

Promenite stil i kvalitet života – prirodna sredstva za potenciju koja vam mogu pomoći da se opet osećate zdravo i zadovoljno

Čovekov organizam je veoma kompleksan i upravo zbog toga ne može se primeniti jedno univerzalno rešenje. Svaka osoba je specifična na svoj način, ali faktori koji nas ometaju u postizanju kvalitetnog života su slični. Ipak, postoje određena prirodna sredstva za potenciju koja vam mogu pomoći da vratite uravnoteženost duše i tela i opet osetite višak samopouzdanja. A kada ste zadovoljni sobom i puni energije, to će poboljšati i odnose u spavaćoj sobi. 

 • Konzumacija tamne čokolade – sigurno već znate da čokolada utiče na raspoloženje i to ne bilo koja već ona koja sadrži veću količinu kakaoa. Ona utiče na povećanje hormona dopamina, što stimuliše naš centar za zadovoljstvo. 
 • Redovna i zdrava ishrana – zdrava ishrana podrazumeva unošenje više povrća i voća u svežem stanju, koji će vam omogućiti potrebne vitamine i minerale. U svoj jelovnik svrastajte i orašaste plodove, semenke, jaja, piletinu i ribu i posmatrajte kako dobijate više energije. 
 • Fizička aktivnost – ukoliko spadate u kategoriju gojaznih, fizička aktivnost će vam pomoći da se vratite u formu, poboljšate kondinciju, steknete energiju i definišete tonus mišića. Pored toga, smanjićete rizik od različitih oboljenja i bićete zdraviji, a samim tim i funkcionalniji na svim poljima. 
 • Oslobađanje od svakodnevnog stresa – dovoljan i kvalitetan san, ali i različiti oblici masaža pomoći će vam u potpunom opuštanju. Najbolje masaže su one najintimnije, zato izađite iz zone komfora sa svojim partnerom, opustite se i uživajte.

Tretmani shock wave terapije – postizanje bolje prokrvljenosti polnog organa može se postići i metodom talasoterapije, koje pomažu boljoj cirkulaciji.