Prirodom protiv upale desni

Prirodni lekovi uvek mogu da ublaže simptome upale desni upravo zbog toga što se od njih prave i antibiotici, odnosno od nekih sastojaka. Odmah na početku treba naglasiti da ne treba da konzumirate one neproverene lekove, već da treba da se fokusirate na ono što je apsolutno provereno i ono za šta znate da vam neće škoditi. U nastavku koji lekovi su se zaista pokazali kao delotvorni. 

Utrljavanje limuna u desni

Limun pomaže kada god se jave neke prehlade i bolesti. Limun je univerzalan lek i zaista je njegovo dejstvo višestruko. Tako se koristi i kod upale desni i zaista pomaže. Sve što treba da uradite jeste da limun pomešate sa vrlo malom količinom soli, a zatim da utrljate sve to u vaše zube, odnosno u desni. Primetićete vrlo brzo da upala nestaje polako.

Pomenimo i prozvode od divljeg origana koji spada u jače antiseptike. Dokazano je da ubija preko 30 mikroorganizama.  I oni mogu biti od pomoći ukoliko imate problema sa desnima.  O tome se možete informisati na sajtu Probotanica. 

Ispirajte usta čajem od lavande

Lavanda, kao i limun ima široku upotrebu. I u slučaju upale desni ona i te kako pomaže i doprinosi da upala desni što pre prođe. I ovo je jedan vrlo lagan recept. Naime, biće potrebno da suve listove lavande pomešate sa vrućom vodom, po mogućstvu ključalom vodom. Trebalo bi da sačekate nekih pola sata da to odstoji i nakon toga spremno je za upotrebu. Sa ovom tečnošću ćete ispirati usta i to nekoliko puta dnevno.

Morska so sa vrelom vodom za ispiranje

Ono što takođe može da vam pomogne jeste morska so. Potrudite se da kupite dobru i kvalitetnu morsku so, a zatim je pomešate sa proključalom vodom. Isto bi bilo poželjno da sačekate da se ohladi i nakon toga možete da isperete usta. 

Beli luk direktno na desni

Problem će biti ukoliko niste ljubitelj belog luka, ali ako čujete da će vas ovaj prirodni lek na neki način i spasiti mogućih daljih bolova i komplikacija simptoma, onda ćete definitivno odlučiti da ga probate. Izgnječite malo belog luka i dodate malo soli, nakon toga tu smesu treba da utrljate u bolne desni. Primetićete vremenom da upala desni polako prestaje, odnosno da se bolovi smanjuju.

Čaj od kamilice

Kamilicu koristimo uvek kada imamo neku upalu, bilo da je to upala grla, upala desni ili slično. Potpuno je logično da će i u vašem slučaju pomoći. Naime, čaj od kamilice će sigurno da vam malo opusti bolno područje i vama će generalno biti lakše kada se bol malo smiri.

Ukusan lek – med

Da, i med isto tako može da pomogne pri lečenju upale desni. Ovo je možda i najlakši način. Naime, sve što će biti potrebno jeste da zahvatite malo meda i da ga utrljate na otečene desni. Naravno da med ne morate ni da ispirate, ali bi bilo dobro da sačekate nekoliko minuta, odnosno jedan vremenski period da ništa od hrane ne konzumirate, kako bi i med imao svoje dejstvo.

Kiseli lek – jabukovo sirće

Jabukovo sirće je samo deo ovog leka. Naime, biće potrebno da pomešate surutku, jabukovo sirće i med. Da, ne zvuči ni malo prijatno, ali može biti i te kako delotvorno. Ono što je najvažnije da kažemo jeste da ovu smesu pijete. A ovo će pomoći da vam desni više ne krvare.