Koja vrsta krunica za zube je najbolja za vas?

S obzirom na to da nam je više nego ikada stalo do toga da izgledamo savršeno, nije ni čudo što smo spremni da se podvrgnemo različitim zahvatima samo da bismo ispunili svoje, ali i tuđe ideale o savršenom izgledu. Ako ste se ikada zapitali kojim se to estetskim zahvatima i muškarci  i žene najčešće podvrgavaju verovatno će vas iznenaditi odgovor, ali visoko na listi jesu – korekcije zuba! Dakle, svima je do smeha i „od bisera grana“ zuba. Pa, ohrabrujuće, zar ne?

Ipak, ostvariti san o holivudskom osmehu nikada nije bilo lakše. Ako želite da sredite bilo šta na zubima, jednostavno se obratite stomatologu i za tili čas dobijte biserno bele zube, u savršenom nizu, savršene veličine i oblika. Naravno, pre svega toga povedite računa i o zdravlju! Elem, svaki problem sa zubima je danas lako rešiti čak i one probleme za koje biste rekli da vam nema pomoći kao što je razmak između zuba, njihov nepravilni oblik i postavljenost, a lako možete rešiti čak i nedostatak nekog zuba. Samo je potrebno da upotrebite krunice za zube.

Koje krunice za zube su bolja opcija i zašto?

Postoje dve vrste krunica za zube – metalne i bezmetalne. Obe vrste su prihvatljive, ali najvažnije karakteristike zubnih krunica ipak su „jače“ na strani bezmetalnih.

Kada je reč o metalnim krunicama, one su vrlo rasprostranjene kod nas najpre zbog svoje cene. One su dosta jeftinije nego bezmetalne krunice za zube, ali setite se stare dobre – koliko para toliko muzike! Tako, metalne krunice za zube nikada ne mogu u potpunosti da ostvare vaš san o savršenim zubima zato što one na samom početku ne izgledaju tako savršeno. Razlikuju se od prirodnih zuba pa ih je lako uočiti, a vremenom postaju dotrajale i istrošene – i to se vidi! Dotrajale metalne krunice ćete prepoznati po čudnoj sivoj liniji koja zapravo predstavlja mesto spajanja  sa zubom ili desnima. Osim što su upadljive i ne toliko trajne i izdržljive, metalne krunce za zube nisu biokompatibilne što znači da lako mogu da izazovu alergijske reakcije i zapaljenje desni, a proces navikavanja na ovog „gosta“ u vašoj vilici ponekad može da traje i do godinu dana što je zaista mnogo vremena.

Bezmetalne krunice za zube

Sa druge strane, bezmetalne krunice su rešile sve probleme koje zadaju metalne krunice za zube. Pre svega, one izgledaju jako prirodno zahvaljujući kristal cirkonijumu od kojeg su izrađene – savršene su boje, transparentnosti, a svetlost prelamaju baš kao i prirodni zubi. Zahvaljujući ovoj materiji, bezmetalne krunice su jako izdržljive i mogu da traju godinama i godinama bez i najmanjeg oštećenja ili promene kako u fizičkom, tako i u hemijskom smislu. Kada ih postavite – nećete primetiti razliku u odnosu na prirodne zube, a isto stanje stvari ostaće i godinama nakon ugradnje. Bezmetalne krunice su biokompatibilne što znači da nećete ni primetiti da ih imate i ne postoji mogućnost za izbijanje reakcija alergijske prirode ili  zapaljenja i brzo ćete se navići da ih imate. Takođe, bezmetalne krunice se mnogo lakše i preciznije komjuterski dizajniraju pa ćete tako u svakom smislu biti zadovoljni svojim osmehom, a nove zube nećete ni osetiti niti primetiti – kao da su vaši, sve vreme. Ako želite da saznate još nešto o ovoj vrsti krunica za zube, posetite ovu stranicu.

Na kraju, ono što možemo da zaključimo jeste da bezmetalne krunice za zube definitivno treba da budu vaš izbor, ali u zavisnosti od potreba, izaberite ono što je najbolje za vas i vaš osmeh.