Šta su Funko POP figure i zašto su postale tako popularne širom sveta?

Figurice koje su osvojile svet svojom jedinstvenošću i posebnošću, postale su veoma popularne i u našoj zemlji. Svojim jedinstvenim i interesantnim izgledom privukli su ljubitelje širom sveta i to raznih godina, od dečice do odraslih lica.

Karakteriše ih velika glava figure i očiju u odnosu na ostatak tela i njihova izrada je zasnovana na likovima iz pop kulture, a koji su pričvršćeni za kutiju sa kojom dolaze radi lakšeg izlaganja i koja čini njihov sastavni deo. 

Posebno su interesantne za strastvene kolekcionare koji nastoje da sakupe što veći broj ovih Funko POP figura i spremni su da širom zemlje i sveta tragaju za željenim modelima.

Saradnja sa najboljim u svojim oblastima

Funko je nekada bio prosečan kolekcionarski proizvođač čiji su rad mnogi potcenjivali. Danas je ono što oni prave toliko popularno i prepoznatljivo da je teško izmeriti njihove razmere. 

Kvalitet, jedinstveni stil i originalnost doprinele su velikoj popularnosti koja im je omogućila da zaključe brojne ugovore o licenciranju sa najmodernijim igračkim objektima, TV emisijama, filmovima, animiranim serijama i filmovima, muzičkim i sportskim kućama i pojedincima. 

Iako predstavljaju figurice njihova posebnost je u tome što su one zasnovane na likovima iz video igara, fimova, crtaća, tripova, popularne kulture i drugih ikona. 

Za kolekcionare sa naših prostora posebno je interesantna Funko POP figura Nikole Jokića, našeg proslavljenog košarkaša. 

Karakterističan i prepoznatljiv dizajn 

Osim toga dolaze u vrlo atraktivnim pakovanjima koja podrazumevaju kutiju sa prozorom. To je jedna od stvari koja je uticala da postanu poželjan kolekcionarski predmet. A oni posebno pamete svoje prvo kupljene komade.

Zaposleni u ovoj kompaniji i obožavatelji imaju jednu zajedničku stvar, oni sebe nazivaju ,,štreberima pop kulture“ i možda je upravo u tome ključ uspeha. 

Gde se mogu kupiti i pod kojim uslovima?

Funko POP figure prvi put su ugledale svetlost dana i predstavljene široj publici 2011. godine na Sajmu igračaka u Njujorku.

Poslednjih par meseci je intresovanje za Funko POP figure poraslo i njih možete naći u nekoliko radnji širom Srbije. Osim toga kolekcije i komade koje postoje i koje je moguće kupiti kod nas možete potražiti i putem online shop-ova. 

U svetu već duže vreme predstavljaju pravi trend, a strastveni kolekcionari su spremni da čekaju satima u redu za željeni komad. U SAD-u njihova cene se kreće između 10 – 15 dolara, ali ima i onih dosta skupljih modela koji su iz posebnim serija ili tzv. ,,limited edition“ kolekcija. Dakle, njihova vrednost raste na osnovu njihovog statusa oskudice i ekskluzivnosti, ali i dostupnosti. 

Danas se mogu naći i različiti drugi proizvodi koji su iz POP kolekcije ovog brenda i oni se odnose na priveske za ključeve koji predstavljaju minijaturizovane verzije standardnih modela, plišane igračke, majice, ali i keramičke šoljice i tome slično.