Šta je sve potrebno jednom gejmeru

Ljubav prema igricama je veoma jaka  i to mogu da opišu samo oni koji sate i sate provode uz računare zavaljeni u svoje gaming stolice.

Konsultovali smo gejmere i otkrili šta je to njima najvažnije dok igraju i šta im zapravo najviše smeta dok igraju. Neke stvari smo možda i mogli da pretpostavimo, ali neke stvari su nas sa druge strne veoma iznenadile, neke prijatno, neke baš i ne. Evo koje su stavke jako važne gejmerima.

Gaming stolica 

Pored dobrog i kvalitetnog računara, naravno da postoje i određene druge karakteristike koje moraju da se ispoštuju kako bi svaki minut igre bio savršen. Gaming stolica je nešto bez čega se ne može. Od svake druge stolice leđa će vas boleti nenormalno. Gejming stolica je iz tog razloga i napravljena, zato što se na njoj mogu provesti sati i sati, da se ne ukočite celi. Sa druge strane, svima koji su apsolutni hedonisti i te kako prija mekoća i funkcionalnost ove stolice. 

Kvalitetan monitor i dobri zvučnici i/ili slušalice

Naravno, pored toga što želimo da nam bude udobno, želimo da vidimo, odnosno propratimo šta se sve dešava. Ne želimo da nam nešto promakne. Što je veći monitor to je veći i doživljaj, jer se tada osećamo kao da smo deo tog sveta, još posebno ukoliko ugasimo svetlo, stavimo naše gaming slušalice i pustimo da nas igrica „vozi“. Naravno, kako bismo postigli još veći doživljaj najbolje je imati gaming zvučnik, zato što tada cela vaša soba odjekuje i tada zaista imate osećaj da se tu dešava nešto posebno. 

Gaming oprema 

Naravno, pored monitora i gejming zvučnika potrebna je dobra gaming oprema. Gejming oprema treba da sadrži i zvučnik i miša i tastaturu, kao i dobre slušalice. Doživljaj igranja video igrica bez gaming opreme nije baš najbolji. Kada igrate vi prosto morate da se uživite. Igrice igrate zato što vam je lepo, zato što vas to na neki način ispunjava, zato što vas čini srećnima i zato treba taj trenutak maksimalno prilagoditi sebi. Ukoliko na kraju, nakon određenog vremana odustanete od video igrica, može se vrlo lako desiti da gaming stolicu zadržite, jer je jako udobna i praktična. 

Samo njihov kutak 

Gejmerima treba isključivo samo njihova soba, gde će se nalaziti sto sa svom pratećom opremom. Da, baš tako. Nekada je to malo nerealno, ali gejmeri ne vole da im neko non stop ulazi u sobu, da pretura po stvarima, da ih pita nešto i slično. Zato gejmeri obožavaju kada naprave svoj mini kutak, gde ostvaruju svoje želje i prelaze nivoe lagano. 

Slobodno vreme

Biti gejmer pored posla, dece, devojke ili žene nije baš lako. Sve što treba jednom gejmeru u tom trenutku jeste vreme za igrice. Neke igrice mogu da se igraju i po više sati, zato gejmeri najčešće biraju noć kao termin kada mogu da igraju, a da ih niko ne ometa. Naravno, ta noć dođe nekada na naplatu, posebno ukoliko se radi preko dana. U svakom slučaju, tih nekoliko noćnih sati nikada ne žalimo, jer smo ih proveli na najlepši, samo nama znan, način.