korporativna proslava

Korporativne proslave organizauju firme koje brinu o svojim zaposlenima

Okupljanja u korporativnom svetu značajna su, dešavaju se barem jednom godišnje, a po potrebi ili prilici i češće. Zaposleni tada mogu da se opuste, izgrade bliže veze i zajedno proslave van radnog okruženja.

Na ovim proslavama radnici se i nagrađuju, rađaju se nova poznanstva i jačaju međuljudski odnosi koji su za svaku kompaniju veoma važni. Svaka kompanija koja brine o svojim zaposlenima trudiće se da korporativna proslava doprinese jačanju timskog duha i donese radost. 

Neformalni razgovori za koje nema vremena tokom radnih dana i mnogo opuštenija atmosfera od one radne ne samo da će omogućiti da se zaposleni bolje upoznaju, već će sigurno biti podsticaj za nove poslovne ideje.

Prostori za poslovna slavlja

Iako prostori za velike proslave pomalo liče jedni na druge pa nam se učini da se svadbe, rođendani i korporativne proslave mogu slaviti na istom mestu, bitni su detalji koji će napraviti razliku između različitih vrsta proslava. Muzika, hrana, piće, dekoracija jesu zajednička odlika svih ovih slavlja, ali zato korporacija proslavi treba da utisne svoj lični pečat. Kakva god da je sala, prvi utisak treba da pokaže koja je to korporacija koja proslavlja i koje su njene specifičnosti. 

Zato treba voditi računa o detaljima koji će predstaviti kompaniju u pravom svetlu. Da li će to biti dekoracija usklađena sa prepoznatljivim logom firme ili će sala biti dekorisana tako da istakne delatnost, možda u prepoznatljivim bojama, to su sve zadaci za tim koji organizuje proslavu. Ako je organizacija uspešna i ako se o svim ovim detaljima vodi računa, to će sigurno pozitivno uticati na imidž kompanije. 

Pored standardnih sala, sve su popularniji i otvoreni prostori, naravno, kada vreme to dozvoljava. Prostrane bašte, terase ili mesta pored reke sjajna su rešenja za prolećne i letnje proslave. Zimski, prednovogodišnji događaji koji se proslavljaju traže zatvorene prostore koji su dovoljno prostrani, a nije retko ni da taj prostor bude u okviru same kompanije.

Muzika, hrana i piće za poslovne užitke

Prvi utisak pri ulasku na proslavu svakako će ostaviti sam prostor, ali sledeće što će svako primetiti jesu muzika, hrana i piće. Muzika ne treba da bude previše napadna, zaposleni treba uz nju da se opuste, pevuše, zaplešu, ali ipak opšti utisak treba da pokaže umerenost, dobru atmosferu tako da muzika nikome ne smeta. 

Bez hrane i pića nema dobre proslave, a za svaku korporativnu proslavu bitno je ne samo da hrane i pića bude dovoljno već i da kvalitet bude vrhunski. Najčešće se bira proveren ketering jer sve što se iznese treba da bude obilno i sjajno aranžirano, tako da istakne prestiž. 

Pri izboru jela i pića, važno je uzeti u obzir raznolikost ukusa i potreba gostiju, uključujući specijalne dijete ili preferencije. Ponuda treba da bude dovoljno raznovrsna kako bi svaki gost našao nešto po svom ukusu, a istovremeno da odražava kvalitet i sofisticiranost koja se očekuje od korporativnog događaja.

Povod, planiranje, feedback

Povodi za proslave su različiti, to može biti kraj uspešne godine, godišnjica firme, proslavljanje nekog važnog uspeha. Koji god da je povod u pitanju planiranje svih aktivnosti nije lak posao, organizujte se na vreme. A kada se proslava završi, ona neće tek tako otići u zaborav. Pored fotografija, objava na mrežama, pozitivni utisci doprineće boljoj radnoj atmosferi među zadovoljnim zaposlenima.