rodjendanska zurka

Kako da ozganizujete najluđu žensku rođendansku žurku?

Želite da priredite pravu žensku rođendansku proslavu rođendana u kojoj ćete uživati sa vašim prijateljicama?

Vreme je da krenete sa pripremom i planiranjima kako biste uspeli da ostvarite vaše želje. Kreiranje ovakve zabave može biti veoma zanimljivo i sigurno ćete uživati i u samom procesu, a u nastavku vam predstavljamo i kako.

Iznajmite adekvatan prostor za ludu zabavu

Pronalaženje idealnog prostora za organizovanje nezaboravne rođendanske žurke sa vašim najdražim prijateljicama predstavlja ključnu stvar celokupnog događaja. Odluka o mestu održavanja žurke je važan element koji doprinosi atmosferi, stilu i ukupnom iskustvu svih prisutnih. Evo detaljnijeg vodiča kako da izaberete savršen prostor za vašu žurku:

Iznajmljivanje kluba je idealno rešenje za žurku sa prijateljicama ako želite dinamičnu i živopisnu atmosferu. Klubovi imaju profesionalni zvučni sistem i osvetljenje, što značajno doprinosi celokupnoj atmosferi. Evo nekih od prednosti iznajmljivanja kluba:

 • Profesionalna oprema – Ne morate da brinete o tehničkim detaljima kao što su zvučnici, mikrofoni ili specijalni efekti.
 • Lokacija – Izaberite prostor koji je lako dostupan za sve goste, sa dovoljno parking mesta ili blizu javnog prevoza.
 • Ketering opcija – Mnogi klubovi i prostori za događaje nude opcije keteringa, što može olakšati planiranje hrane i pića.

Za intimniji i opušteniji događaj, vikendica sa bazenom može biti odličan izbor jer pruža fantastičan ambijent, posebno tokom letnjih meseci. Ovo je odlična opcija ako želite:

 • Privatnost – Vikendica omogućava privatnost daleko od radoznalih pogleda, što znači da možete slaviti bez ometanja.
 • Dovoljno prostora za zabavu – Veliki otvoreni prostor omogućava dovoljno mesta za igru i đuskanje, ili prostora za sedenje i opuštanje.
 • Aktivnosti na otvorenom – Osim plesa, možete organizovati razne aktivnosti i zabavne igrice pored bazena.

Saveti za odabir prostora

 • Kapacitet – Uverite se da prostor može udobno smestiti sve vaše goste. Razmotrite kako će prostor funkcionisati kako za sedenje, tako i za ples.
 • Dekoracija i tematika – Razmislite koliko će biti lako prilagoditi prostor temi vaše žurke. Neki prostori već imaju impresivan dekor koji može doprineti atmosferi.
 • Budžet – Cene iznajmljivanja prostora mogu varirati. Uverite se da izbor prostora odgovara vašem budžetu, uključujući sve dodatne troškove kao što su ketering, dekoracija i osoblje.
 • Dodatne usluge – Proverite da li prostor nudi dodatne usluge poput planiranja događaja koji mogu olakšati organizaciju.

Izbor pravog prostora za vašu rođendansku žurku može transformisati celokupno iskustvo i stvoriti nezaboravne uspomene.

Angažujte profesionalnog fotografa i kreirajte kutak za slikanje

Za organizaciju nezaboravne rođendanske žurke, fotografisanje i beleženje lepih trenutaka sa drugaricama je ključno. Jedan od najboljih načina da to uradite je angažovanje profesionalnog fotografa, kao i kreiranje specijalnog kutka za slikanje koji će se savršeno uklopiti u temu vaše žurke. 

Tražite fotografa sa iskustvom koji često fotografiše zabave i događaje. Pregledajte njegov portfolio kako biste se uverili da stil fotografisanja odgovara atmosferi koju želite. Detaljno razgovarajte sa fotografom o vrsti fotografija koje želite, važnim momentima koje treba zabeležiti i specifičnostima teme vaše žurke.

Kada kreirate kutak za slikanje izaberite mesto unutar prostora za žurku koje je dovoljno osvetljeno i prostrano za grupne fotografije. Dekoracija kutka za slikanje treba da odražava temu vaše žurke. To može biti napravljeno od cvetnih aranžmana, balona, svetlećih natpisa do tematskih rekvizita kao što su šeširi, naočare i drugi zabavni dodaci.

Raznovrsni rekviziti će gostima omogućiti da budu kreativni. Rekviziti mogu biti inspirisani temom žurke i trebalo bi da budu raznoliki kako bi svako mogao da pronađe nešto za sebe.

Osvetljenje je ključno za dobre fotografije. Ako je moguće, dodajte meke svetiljke ili LED trake kako biste osigurali da su fotografije jasne i kvalitetne.

Kreirajte zanimljiv dress code

Zamislite žurku koja će ostati urezana u sećanjima svih prisutnih – vaša rođendanska žurka koja će odisati zabavom, stilom i originalnošću! Kreiranje zanimljivog dress code-a za sve devojke može biti ključni element u stvaranju nezaboravnog iskustva. Evo nekoliko ideja za dress code uz koje ćete da uživate u ludom rođendanskom slavlju sa svojim prijateljicama:

 • Inspiracija iz omiljenih filmova/serija – Ovo je sjajan način da svoju žurku učinite intrigantnom i uzbudljivom. Zamislite se obučete kao Carrie Bradshaw iz serije „Seks i grad“, ili kao žene iz vaših omiljenih filmskih ostvarenja. Možete se odlučiti za glamurozne haljine iz 1920-ih poput Great Gatsby, ili za moderni chic izgled inspirisan Gossip Girl.
 • Uniformisani izgled – Umesto da se svaka devojka odluči za svoj stil, zašto ne biste sve nosile iste haljine? Ovo može stvoriti jedinstveni estetski doživljaj i izgledati izvanredno na grupnim fotografijama. Izaberite haljinu koja će istaći vašu lepotu i stil, ali i koja će biti udobna za celo veče plesa i zabave.
 • Boho-chic – Ako želite opušteniju atmosferu, možete se odlučiti za boho-chic temu. Razigrane suknje, cvetni uzorci, šeširi i sandale odličan su izbor za ovakvu priliku. Dodajte šarene narukvice i cvetne aranžmane u kosi kako biste upotpunili izgled.
 • Vremenska epoha – Zaista možete da se poigrate sa vremenom i epohama. Izaberite određeni period kao što su 50-te ili 70-te godine prošlog veka i inspirišite se modom tog doba. Retro haljine, šljokice, visoke štikle i nezaobilazne perike za potpuni doživljaj.

Iskoristite ove savete i kreirajte sve po vašoj želji. Uživajte u pripremama za svoju rođendansku žurku i napravite nezaboravno iskustvo za sebe i svoje prijateljice koje će biti u skladu sa vama i vašim životnim stilom!