Ideje za poklon za svadbu

Ako je vama draga osoba odlučila da kaže sudbonosno ,,da” i da proslavi najvažniji događaj u svom životu, sigurno se pitate šta je to što joj možete pokloniti za tako specijalnu priliku. Neodlučnost i dilema oko poklona vas mogu učiniti nervoznim i napetim, naročito ukoliko se datum svadbe sve više približava.

Svadbeni poklon
Svadbeni-poklon

Pokušajte da mirno i staloženo razmislite o tome šta vaša drugarica/sestra/koleginica voli i šta će joj biti potrebno u budućem životu.

Taj poklon bi trebalo da bude nesvakidašnji i da ima dublju simboliku i posvetu. Posveta može da bude neki lep ljubavni stih, na primer. U nastavku slede neki predlozi za poklone koje možete kupiti za svadbu vama dragoj osobi.

Romantični vikend. Jedan od najoriginalnijih poklona za svadbu jeste romantični vikend na nekoj planini. Drvena koliba, kamin i priroda su odličan način da se mladenci opuste nakon stresa i svega što zahteva spremanje jedne svadbe.

Nameštaj ili bela tehnika. Najpraktičnije rešenje je da mladencima kupite nešto čime će moći da opreme svoj novi stan. To može biti nešto od nameštaja ili neki aparat za kuću, poput frižidera, mašine za pranje sudova ili klima uređaja. Takođe, i krevetac za bebu, luster ili lepa sobna lampa mogu biti dobar izbor. Ovi pokloni su naročito dobri ako ste kum na svadbi. Onda ćete verovatno imati i uvid u to šta je mladencima neophodno i koji bi bio pravi svadbeni poklon za njih.

Posuđe. Dobra ideja za svadbeni poklon jesu i luksuzne kristalne čaše za šampanjac ili neki unikatni komplet šolja za kafu. Takođe, malo skuplji servis za ručavanje ili komplet šerpi mogu da budu dobar izbor.

Umetnička slika. Lepa i vredna umetnička slika je uvek odličan izbor. To je nešto čime će svako vrlo rado dekorisati svoj stan, naročito ukoliko unapred znate kakav tip slika mladenci vole ili kakav im je raspored u stanu i gde bi se ta slika najbolje uklapala.

Vaučer sa novcem. Naime, puno prodajnih lanaca praktikuje da vam izda vaučer u određenoj novačanoj protivvrednosti, a Vi sa tim papirićem idete i birate broj garderobe, patika, cipela, dizajn, boje. Elegantno rešenje, zar ne? Naravno, više novca na kartici, veća pažnja, proverena linearnost!

Novac. Novac je nešto što se najčešće poklanja za svadbu, naročito ukoliko ne želite da rizikujete da li ćete pogoditi pravi poklon. Novac je pravo rešenje ako je u pitanju osoba sa kojom niste baš toliko bliski i sa kojom niste stigli bolje da se upoznate, na primer ako se udaje koleginica sa kojom ste od nedavno počeli da radite. Nekada je novac najbolje rešenje, jer osoba može sama odlučiti šta će da kupi. Često mladenci i sami zahtevaju da im se pokloni novac. Iako ovaj poklon nije kreativan, i za vas će biti najlakše da ispunite njihovu želju.

Lepa pesma. Iako ne košta ništa, ukoliko imate dara, jedan od dobrih poklona može biti i ljubavna pesma koja će se posvetiti toj dragoj osobi, i koja će ujedno predstavljati i neku vrstu čestitke za svadbu.