Veliko otkriće ili prevara: Pronašli eksere sa Isusovog krsta

ekseri
Kanadski novinar židovskog porekla Simcha Jacobovici veruje da je pronašao eksere sa kojima su razapeli Isusa Hrista na krst….

Novinar je radeći na dokumentarnom serijalu History Channela ‘Tajne hrišćanstava’ otkrio da su još 1990. godine izraelski arheolozi u pećini kod Jerusalima, između ostalog, pronašli dva eksera koji su proizveli Rimljani. Celo otkriće su zataškali, ali ne i sanduke s ljudskim ostacima na kojima je pisalo ‘Kaifa’ i ‘Josip, sin Kaifin’.

Prema evanđelju, Kaifa je bio visoki židovski sveštenik koji je predao Isusa Rimljanima. ‘Kaifa je poznat samo po jednoj stvari, predao je Isusa Rimljanima. Možda je iz osećaja krivice imao potrebu da ponese sa sobom eksere u grob. Isto bi bilo da za dve hiljade godina pronađu grob Muhameda Alija i ‘’zaborave’’ reći da se u njemu nalazile i bokserske rukavice’, rekao je Jacobovici. Bilo kako bilo, Jacobovici sada ima novu misiju, zaista dokazati autentičnost eksera jer njegovo mišljenje osporavaju mnogi naučnici koji tvrde da ekseri datiraju iz 15. veka pa nema dokaza da su uopšte iz Isusovog doba.

{youtubejw}iNDqChMv3Zs{/youtubejw}

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *