“Novi zavet su pisali lažni apostoli, Crkva to zna!“

novi zavet
Delove Biblije pisali su „lažni apostoli“, tvrdi kontroverzni profesor Bart D’Ehrman, koji je autor najprodavanijih knjiga o Isusu i katoličanstvu….

D’Ehrman je uveren da su crkveni zvaničnici upoznati s „lažnim“ delovima Novog zaveta. U svojoj poslednjoj knjizi „Zašto autori Biblije nisu oni za koje smo mislili da jesu“ kaže da je naprimer krivotvoren deo koji se pripisuje apostolu Petru.

Takodje se osvrće na činjenicu da neki crkveni zvaničnici tvrde da je u starom svetu bilo prihvatljivo pisati u tuđe ime i dodaje da to nije prihvatljivo. „Već u davna vremena se laganje osuđivalo“, tvrdi Ehrman.

Objašnjava kako su na primer žene u ta vremena previše govorile, imale uticaj i učile muškarce. Kako je to trebalo prestati, napisan je deo, koji se pripisuje Pavlu, a on je tada već bio mrtav. Unutra piše da žene moraju biti tihe i pokorne, a ako žele biti spašene zbog greha kojeg je počinila Eva, moraju radjati decu.

Ehrman tvrdi da crkva i danas koristi te navode iz Biblije kako bi podčinila žene, piše Daily Mail. Zbog toga nema žene sveštenica niti se ženama dozvoljava da govore u crkvi, kaže on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *