Avigilon Control Center 6 – Softver za video nadzor koji radi po vašim instrukcijama

Snažan, koristan i legalan softver za video nadzor ne mora biti složen za upotrebu, naprotiv – softver Avigilon Control Center (ACC) ™ omogućava punu kontrolu nad radnom stanicom svojim jednostavnim izgledom, logično podešenim kontrolnim aplikacijama i interfejsom koji odlično funkcionišu u okruženju u kom radi više operatera. Naravno potrebna je obuka.

Snimci koji su vam potrebni na dohvat ruke

Veoma lako i brzo se uočavaju i pretražuju svi snimci kamere i pronalaze sve pa i one najmanje promene u velikim područjima pretrage i pretraživanja pod-regija.

To se odnosi kako na mesta transakcije novca poput banki, pošta ili menjačnica ili pregledanje registarskih tablica na ulici tako i na druge važne objekte posmatranja. Za kratko vreme možete pregledati istoriju logovanja za određenu kameru.

Jednostavno pokretanje

Dovoljno je samo uključiti kameru i server. ACC je dizajniran kao otvoren softver za upravljanje video zapisom. Avigilon Control Center omogućuje jednostavno povezivanje sa drugim vodećim proizvođačima kamera i hardvera za video nadzor.

Sinhronizacija servera i sigurno podešavanje

Upravljanje serverima je bezbedno. To u stvari znači da ACC 6.0 omogućuje povezivanje do 100 servera u mrežu bez potrebe da jedno mesto bude centralna jedinica (centralna upravljačka konzola odakle se upravlja).

Ako se jedan server isključi iz mreže ostali su jednako i potpuno operativni, što znači da svi korisnički parametri koje ste podesili radnije: važni događaji, alarmi i ostale važne informacije ostaju netaknuti. Kašnjenja u radu se onemogućavaju i ne umanjuje se rad ukupnog nadzornog sistema.

Praćenje rada servera sa bilo kog uređaja

Preko bilo kojeg Apple ili Android uređaja možete pratiti snimak uživo ili snimljeni video zapis. ACC Mobile koristi bežične IP mreže .

Integracija analitike videozapisa

Avigilon Control Center je integrisan sa Avigilon Rialto softverom za otkrivanje događaja i proveru objekata u stvarnom vremenu.

Ove tehnologije su odličan sistem nadzora jer mogu precizno pokazati i dokazati snimkom koje su aktivnosti potencijalna nevolja tj. šta ili ko može ugroziti ili oštetiti vaš objekat ili imovinu.

Karakteristike softvera Avigilon Control Center™ 6

 

Verzija softvera za video nadzor ACC 6. Karakteristike i prednosti

Što se podešavanja tiče, da biste korisitili ACC 6 verziju video nadzornog sistema, on mora biti ažuriran na platformi AvigilonAcmIntegration 5.8.4.12_SR1 ili nekoj novijoj verziji. Windows Vista i Windows Server 2008 više nisu podržani.

Napomena: za sve verzije sistema Windows preporučuje se instalacija najnovijeg Microsoftovog servisnog paketa. NVR snimanje i vreme zadržavanja snimljenog zapisa može biti promenljivo (najviše zavisi od broja kamera, rezolucije kamere, da li je kamera potpuno statična ili ima pomeranja…)

* Mogu se podesiti parametri snimanja i unapred odrediti vreme čuvanja zapisa.

* ACC uvodi podršku za fleksibilne dual HSDM striming sisteme što omogućuje nezavisnu konfiguraciju primarnih i sekundarnih strimova.

HDSM smanjuje veličinu datoteka, tako da možete dodati neograničen broj kamerica uz minimalne hardverske elemente. Korištenje manje podataka i manja propusnost (količina podataka koji se mogu preneti putem jednog kanala) znači da možete skalirati snimak, a da to pritom ne utiče na mrežne resurse. Ovaj novi „HDSM fleksibilni“ profil snimanja se koristi tokom konfiguracije video strimova kod kamera Avigilon H4 1MP, 2MP i 3MP.

* Ako se dogodi da je glavni ACC server nedostupan iz nekog razloga, ACC će početi sa emitovanjem signala (live streaming) sa rezervnog servera za nekoliko sekundi. Kada primarni server postane dostupan, striming (u realnom vremenu) se automatski prebaca nazad na njega.

* Sistem podžava Avigilon Mini-dome kameru i kompatibilan je sa ranijim verzijama ACC 5.x i ACC 6.x

* ACC može konfigurisati digitalne izlaze: da budu funkcionalni u mono-stabilnom (impulsnom modu) ili bi-stabilnom modu rada.

* Na ekranu postoji minijaturni pregled polja (sa ikonicama) na koja možete kliknuti preko preglednog stabla koje pokazuje koji su uređaji povezani u sistem na mapi ACC

* Aplikacijom u video arhiviranju ACC-a sada možete nastaviti tamo gde ste stali ili pokušati ponoviti zadatak (na primer ako niste uspeli da arhivirate neki snimak).

* Administratori mogu pregledati neuspeli pokušaj prijave korisnika u istoriji logovanja ACC i tako u stvari kontrolisati mrežni rad. Takođe, oni mogu ispraviti neki problem tako što vrate zadate postavke.

* Softver prijavljuje problem ukoliko se pojave lažna obaveštenja (tamo gde ima više kamera H4 ES na mreži)

* Prijavljuje problem ukoliko Windows konfiguracija ne podržava softverski paker ACC 6..

* Prijavljuje problem u vezi funkcionisanja kodeka (HDSM SmartCodec itd.) ili prilikom logovanja na sistem, pruža podršku klijentima (na primer onima koji rade na poslovima uplata i isplata, POS sistemi očitavanja kartica i digitalne kase) ili prilikom eksportovanja loše obrađenog snimka

* Softver ACC ™ jednostavan je za upravljanje video zapisima jer upravlja i kontroliše video zapise visoke rezolucije. Beleži i čuva snimke i kontroliše protok kroz mrežu koristeći patentiranu HDSM tehnologiju visoke definicije (High Definition Stream Management ).

* ACC 6 softver kombinuje napredne tehnološke mogućnosti s funkcijom pretraživanja koja dolazi iz Avigilona koja se stručno zove: tehnologija analitike video zapisa (Avigilon Appearance Search ™). Ova tehnologija pretraživanja je sofisticiran program za pretragu video zapisa i snimaka koji korisnicima omogućuje brzo pronalaženje i sortiranje snimaka (osoba, objekata ili vozila) na mreži koju pokriva i što je veoma važno – u realnom vremenu.

Upotreba tehnologije Avigilon Appearance Search može drastično da poboljša vreme odgovora na neki incident kako bi operateri sastavili pravu verziju događaja potkrepljenih video dokazima.

Snimanje na NVR platformi

ACC softver je unapred podešen za rad na HD video uređajima, HD Network Video

(NVR), za HD NVR radne stanice, ACC Edge Solution (ES) HD rekordere, ACC ES

uređaje za analizu kao i za H4 ES kamere. Takođe radi kao samostalni softver, za

potrebe velikog broja instalacija.

 Video analiza samo-učenja

Uz pomoć ACC softvera za upravljanje video snimcima moguće je analitičko pregledanje događaja.

Svi događaji u realnom vremenu se otkrivaju a obaveštenja se šalju za sve promene u okruženju i promene unapred određenih dešavanja i situacija na mestu koje se nadzire.

* Snažni alati za pretraživanje omogućuju brzo pretraživanje snimljenih snimaka (kretanje, prisutnost sumnjivih objekata i lica (ljudi, vozila, paketa…), bilo koje promene u okolini (thumbnail pretraživanje).

* Sistem alarma. Softver omogućuje stvaranje izveštaja o radnom danu i podešavanje alarma za praćenje i upozoravanje.

* ACC Mobile. Bez problema pratite video snimanje u realnom vremenu preko mobilnog telefona sa android sistemom. Obaveštenja se šalju o svim akcijama u nadzornom sistemu: o pristupu, logovanju na sistem, o snimljenim video zapisima, detaljno prati i izveštava o statusu i daje detaljni izveštaj o stanju sistema i mreže.