mlada i mladozenja

Zašto je organizovanje venčanja toliko zahtevan posao

Dan venčanja, jedinstveni, romantični i možda jedan od najvažnijih trenutaka u vašem životu predstavlja prelepo proslavljanje zajedništva i ljubavi, sa jedne strane. Sa druge strane ipak, u isto vreme dan venčanja može predstavljati i ogroman stres zbog tolike količine stvari koje morate uklopiti u celu organizaciju.

Zato smo ovde da vam damo neke smernice kako možete olakšati sebi i dopustiti da zapravo u potpunosti uživate u ovom danu. Istaći ćemo sve stvari na koje treba da obratite pažnju pri planiranju venčanja, kao i načine na koje možete sebi olakšati čitav posao.

Savršeni restorani za svadbe 

Kao jedinstveni, romantični trenutak u vašem životu, venčanje je često jako stresno za planiranje, jer u isto vreme želite da se u potpunosti prepustite osećaju ovog dana i da isplanirate proslavu za ogroman broj ljud, zato se treba uzdati u profesionalne organizatore koji će vam taj stres olakšati. Pronaći savršen restoran za svadbe je prvi korak na tom putu.

Većina restorana koji u svom asortimanu nude velike sale za proslave, imaju i tim organizatora koji vam je tu na usluzi.

Organizacija svadbe za veliki broj gostiju donosi sa sobom posebne izazove, a odabir savršenih restorana za svadbe je možda i najbitniji element čitave organizacije. 

Savršeni restorani za svadbe ne samo da moraju da vam pruže dovoljno prostora da ugostite veliki broj prijatelja i porodice, već moraju i da se istaknu svojom uslugom, izgledom, dekoracijom i posvećenošću. 

Dobar izbor restorana može znatno uticati na to kako se vi osećate i kako se vaši gosti osećaju tokom ovog dana – ukoliko je restoran po vašoj želji i sve teče kako treba, vi ste pod manjim stresom a gosti zadovoljniji.

U potrazi za savršenim salama važno je da sagledate i kapacitete prostora ali i to kakvu atmosferu pruža i kakav utisak odaje. 

Ovi restorani ne samo da nude prostrane sale, već i elegantni ambijent koji, naravno, uz pomoć profesionalaca možete dekorisati po vašoj želji tako da čitavo venčanje bude unikatnije. 

Savršeni restorani za svadbe mogu biti različiti u zavisnosti od svačijeg ukusa – nekome je savršen onaj sa intimnijom atmosferom i prigušenim svetlima, dok drugi žele veliko veselje i ogromne sale – u skladu sa time, imate ogroman broj opcija, a izbor svakako nije lak.

Međutim, ukoliko ste tip koji želi prelep pogled na reku, odličan tim organizatora koji je tu uz vas za svaki korak i mogućnost različitih izbora na putu ka planiranju, imamo jedan restoran koji bi vam se svideo.

Svadba na Dunavu

Restoran Amphora, sa svojim prelepim pogledom na Dunav i elegantnim amijentom, jeste jedan od najtraženijih izbora za sve vrste proslava, a pogotovo za romantična venčanja i vesele svadbe. 

Ukoliko se odlučite da svadbu održite u restoranu Amphora, možete očekivati tim stručnih organizatora koji vam nude podršku pri svakom koraku ka ostvarenju vaše ideje savršenog venčanja. 

Uz tim stručnjaka, naravno, možete računati kako na posvećene kuvare, konobare i ketering, tako i na odlične zvučne, svetlosne efekte i posebne dekoracije koje imate na umu.

Iskusni tim Amphore preuzima odgovornost za koordinaciju svih ovih aspekata proslave, uključujući prilagođavanje menija za sve goste, upravljanje rasporedom događaja i organizaciju dobavljača. 

Šta sve morate imati na umu za dobro organizovanje venčanja

Pored odaira savršenog prostora za slavlje, ma koliko gostiju imali, organizacija venčanja podrazumeva još bitnih stvari:

  • Budžet: Postavljanje realnog budžeta je prvi i najvažniji korak. Razmislite o troškovima venčanja, uključujući venčanicu, lokaciju, hranu, fotografiju, muziku, i neplanirane troškove. Tako ćete sigurno napraviti dobru listu prioriteta i izbeći nepotrebne troškove.
  • Gosti: Definišite koliko gostiju želite da pozovete, i ne zaboravite da naglasite daje obavezno potvrditi dolazak. Nakon što ustanovite tačan broj, možete lakše da se snađete pri traženju odgovarajućeg restorana i sale za proslavu.
  • Izaberite idealnu lokaciju: Prema tome koliko gostiju restoran prima, kakvi su jelovnici dostupni i koliko je osoblje spremno da usluži toliki broj ljudi. Naravno, razmišljajte i o tome da li vam se lokacija, pogled, enterijer i ambijent dopadaju.
  • Vreme godine i datum: Sezona i datum venčanja mogu da utiču na dostupnost lokacija i cene. Razmislite o preferencijama i eventualnim ograničenjima koja vam datumi mogu postaviti, a nekoliko meseci unapred krenite da tražite dostupna mesta kako biste sve rezervisali na vreme.
  • Fotograf i snimatelj: Angažujte profesionalnog fotografa i snimatelja, koji će odraditi nimalo lak zadatak, a to je da zabeleže svu sreću i slavlje u datom trenutku. Pravi pristup, dosta iskustva i improvizacija su samo neke od osobina koje odvajaju profesionalne snimatelje i fotografe od amatera.
  • Uživajte: Venčanje je poseban dan, ali može biti stresan, zato ne zaboravite da se opustite na spostvenom venčanju, jer ste prethodno dogovorili sve detalje sa profesionalnim timom, vašeg savršenog restorana.