Zemljane boje nameštaja u dnevnoj sobi – dobar izbor ili pogrešna odluka?

Boje utiču na mnogo toga u vašem dnevnom prostoru, pogotovu ukoliko u nekoj prostoriji boravite skoro tokom čitavog dana. Zato na boje morate da obratite posebnu pažnju. Kada birate namešaj, bilo da je u pitanju dvosed, trosed, fotelja, ugaona garnitura ili bilo šta slično, onda treba da znate da pored kvaliteta, udobnosti, dizajna i stila, morate dobro da povedete računa prilikom odabira adekvatne boje. Adevkatna boja je širok pojam, zato što to sve zavisi pre svega od stila vaše dnevne sobe i generalno stila vaše kuće. Ne bi trebalo da mešate stilove, jer tada možete da preterate, pa iz jednostavnog i lepog da zalutate u kič. To nikako ne želite u vašoj kući. Kada je reč o zemljanim tonovima, oni mogu da budu veoma interesantan odabir. Zemljane boje mogu da doprinesu da vaš stan izgleda luksuznije, bolje i elegantnije. Sa druge strane, ako pogrešno izaberete i ne uklopite lepo rizikujete da skrenete u monotonost. Zato obratite pažnju na sledeće smernice:

Crni nameštaj kombinujte sa bež, braon i maslinasto zelenim detaljima

Kada je u pitanju crni nameštaj, onda on sam po sebi može da deluje luskuzno. Ljudi generalno vole crni nameštaj, ali se plaše da će na taj način „zamračiti“ dnevnu sobu, da će delovati sve mnogo tamno, da će tako izgubiti na prostoru, da će „ubiti“ svetlost. Međutim, ukoliko ste pažljivi to se neće dogoditi. Treba samo da obratite pažnju na detalje. Na primer, jastuci, koji će stajati na namštaju, na ugaonoj garnituri, na fotelji ili stolicama, treba da budu drugih boja, ali ne nikako crvene ili žute boje ili bilo koje druge jarke boje. Ti jastuci treba da budu u tamno bež boji ili braon boji, a odlično bi se uz crni nameštaj slagala i maslinasto zelena boja jastuka. Na ovaj način nećete pogrešiti ukoliko se na primer odlučite za kupovinu ugaone garniture.

Braon nameštaj – jastuci i sporedni detalji

Da bi braon nameštaj izgledao dobro, onda se potrudite da na primer kada kupite ugaonu garnituru kupite i jastuke koji dolaze u to, a koji su iste boje. Nemojte da brinete, neće biti ništa monotono, ukoliko obratite pažnju na primer na tepih, koji bi bio u svetlijim nijansama, koji bi bilo u nežan i topao u isto vreme. Zatim beli detalji, na malo tamnijim zidovima će doprineti raznovrsnosti i kreativnosti. Vaš dom će izgledati perfektno, čak i sa jednostavnom braon garniturom.

Beli nameštaj – obavezno i dodatni komadi nameštaja

Beli nameštaj je specifičan i mnogi ga ipak izbegavaju zbog toga što se lako prlja, zbog toga što se svaka fleka i najmanja i najsitnija vidi, zbog toga što je nekada teško skinuti te fleke i slično. Dakle, glavni razlog izbegavanja kupovine belog nameštaja jeste upravo činjenica da se malo teže održavaju. Ipak, neki i ne vole belu boju, pa ih ostale dodatne stvari i ne zanimaju. Međtuim, ima onih koji uživaju u beloj boji, koji žele da njihov nameštaj bude u beloj boji, kojima prija bela boja. Zato oni treba da izaberu jastuke u svetlo žutoj ili sivoj boji, boji koja je približna beloj. Međutim, treba i da izaberu delove namštaja koji nisu u beloj boji. Na primer mogu da svom nameštaju dodaju i dva taburea u svetlo maslinastoj boji.