Zašto vam je potreban ranac za laptop?


Da li biste smeli da se kladite ko je više kilometara prešao, vi ili vaš laptop? Posle mobilnog telefona, laptop je definitivno nešto iz sveta tehnologije što se najviše sa sobom nosi, bilo da su to putovanja, odlazak do obližnjeg kafića, do prijatelja, bilo da je to onaj najčešći razlog nošenja laptopova – posao. Sa sobom se nosi svuda, a zlatno pravilo ako želite da vas dugo služi i dobro radi jeste da ga zaštitite. Tako da se može reći da život bez ranca za laptop nije bio baš jednostavan. 

Ranac za laptop je multifunkcionalna torba za korišćenje. I postoji ogroman broj razloga zašto baš on treba da bude vaš izbor za nošenje laptopa, ali evo nekih najvažnijih. 

Ranac za laptop je najudobniji za nošenje

Krenimo od prvog dela praktičnosti kada je ranac za laptop u pitanju. Ako se sećate, a verovatno ste imali torbe osmišljene posebno za laptop ranije, bilo su takve da pruže zaštitu samom kompjuteru. Međutim, već su same po sebi uvek teške, nose se na jedno rame i to sve dovodi do žuljanja i nepravilnog držanja kičme, kao i nepraktičnosti tokom nošenja.

Ranac za laptop je u potpunosti udoban. Osmišljeni su uvek tako da imaju ojačanja na leđnom delu, kao i na ramenim kaiševima, što ne izaziva nikakav nelagodan pritisak, žuljanje… Teret u njemu je raspoređen ravnomerno, pa onda nema ni nepravilnog hoda, kao ni negativnog uticaja na kičmu i rameni, kao ni vratni deo. 

Pružanje bezbednosti i zaštite

Sledeći deo koji se tiče praktičnosti jeste onaj koji se odnosi na zaštitu uređaja dok je u samom rancu. Ranac za laptop poseduje posebno odeljen deo za laptop, tako da dok se nosi na leđima ne mrda se, ne udara u druge stvari u rancu, što ga čuva od habanja i udaraca, kao i od udaraca prilikom naslanjanja ranca o nešto ili nekog blažeg pada.

Uz sve ovo, rančevi za laptop redovno imaju skrivene rajsferšluse, zipere, što ih čini bezbednim za korišćenje, jer ne predstavljaju lak „zalogaj“ džeparošima i lopovima, što je posebno važno kada se nađete u gužvi na ulici ili prevozu. 

Ranac za laptop kao deo modnog trenda

Ako iole pratite modne trendove, onda ste videli da se rančevi uveliko nose već sezonama. Najrazličitiji, od malih, preko velikih, a tu spadaju svakako i rančevi za laptop. Najbolja strana svega jeste što je ovaj trend uticao da ranac za laptop savršeno prati svaku odevnu kombinaciju. Od potpuno sportske, do elegantne i poslovne, kao što su odelo i kravata. Pa sa njim ni u tom pogledu nema nikakve greške. 

Torba za sve

I za kraj, vrhunac praktičnosti. Ranac za laptop nije samo za laptop, jer vam omogućava da sve što sa sobom nosite u njega i smestite. Od preostalih gadžeta, punjača, rokovnika, dokumenata, pa čak u njega možete spakovati i užinu za jedan radni dan.

Dok su torbe uglavnom mesto imale za laptop i određene sitnice, pa je pored trebalo nositi još neku torbu, ranac vam dozvoljava da vam sve bude na jednom mestu i to savršeno organizovano. Zato i jeste od momenta nastanka postao svuda i svima najpopularniji izbor.