iznajmljivanje vozila sa vozacem

Veštine koje bi svaki vozač trebalo da poseduje

Vožnja automobile suštinski nije laka. Ako odgledate barem neke vesti u toku danas, nažalost sigurno ćete čuti da se desila neka saobraćajna nesreća. Srećom, dobri vozači poseduje određene veštine koje se lako uče. A pre nego što ih detaljno navedemo, važno je reći da vožnja automobila nije za svakoga. Ako ne volite saobraćajne gužve i ako vas nervira da vozite po principi kreni-stani, onda je iznajmljivanje vozila sa vozačem idealno rešenje za vas. U protivnom, svaki dobar vozač zna sledeće.

Pravilno pumpanje guma

Postoji nekoliko koraka koji se moraju preduzeti ako se iznenada i nasilno ispumpa neka guma na automobilu. Ako primetite da je tokom vožnje nastao problem sa nekom gumom, onda je glavni cilj svakog vozača da automobil usmeri pravo sve dok ne uspori i dok ga ne zaustavi.

Ako vas i sama pomisao na to da problem sa gumama može da nastane u vožnji, onda kod iznajmljivanja vozila sa vozačem tih problema neće biti. Izabrani vozači su iskusni, profesionalni, a automobile pre vožnje su provereni i detaljno pregledani.

Vožnja po kiši

Po laganoj kiši kolovoz je često nepredvidiv. Recimo, ako se prospe ulje iz drugih automobila po asfaltu, onda put može biti klizav i dovoljna je mala neopreznost i eto problema. Jače kiše ulje i sličnu tečnost sa asfalta uglavnom speru, ali onda je posebno važno da se vožnja prilagodi količini vode koja se na kolovozu nalazi.

Ne skidajte pogled sa bara koje su potencijalno dublje od ostalih. Obavezno obratite pažnju na bilo kakvo neobično prskanja vozila koja idu ispred vas. Na taj način ćete sebi obezbediti vremena da usporite ili pređete u drugu traku.

Vožnja po snegu

Prvo i najvažnije za zimsku sezonu jeste da se pobrinite da automobil ima odgovarajuće gume za sneg. Vožnja po snegu posebno podrazumeva zdrav razum. Mora se voziti s puno opreza, potrebno je ostaviti dovoljno prostora za automobile ispred, a posebno se savetuje da se u zimskim uslovima vozi shodno mogućnostima. Klizav i leden kolozov ume da zada ozbiljne muke i najiskusnijima, pa ako baš niste sigurni za volanom, bolje je da se ne upuštate u ovu zimsku avanturu.

Zato je bolja opcija iznajmljivanje vozila sa vozačem. U zimskim uslovima automobili su pripremljeni za uslove vožnje, a bez zimskih guma se na put ne kreće. U prtljažniku se uvek nalazi i zimska oprema, a iskusni vozači neće reskirati na problematičnim deonicama puta, već će se pobrinuti da bezbedno i sigurno stignete na željenu destinaciju.

Budite tzv. defanzivni vozač!

Imajte uvek na umu šta se događa oko vas u saobraćaju. To znači da treba da obratite pažnju na tipove vozila koji učestvuju u saobraćaju, ali posebno vodite računa o tome šta ostali vozači tokom vožnje rade. Naime, dešava se da pojedini tokom vožnje telefoniraju, a mnogi nisu imuni ni na slanje SMS poruka. Budite obazrivi i ne očekujte da svi voze po pravilima, jer uvek će se naći neki nesavesan vozač, a često su sekunde te koje mogu da spasu i vas i ostale učesnike u saobraćaju. Uz savet oprezno, želimo vam srećan put!