Univerzalni saveti pred opremanje stana

Ukoliko imate stan kome je potrebno renoviranje i opremanje, bez obzira da li je u pitanju adaptacija kuće u kojoj živite ili vam je cilj da uložite u stan da biste ga dalje prodali po većoj ceni, ovih par saveta bi trebalo da imate u vidu.

Opremanje kupatila

Kada renovirate dom u kome ćete živeti vrlo je bitno da to odradite kako treba i što kvalitetnije možete. Nemojte štedeti na renovacijama koje su neophodne u vašem domu. Kupatilo treba pogotovu dobro renovirati jer je bitno da ono ostane u što boljem stanju tokom godina. Za opremanje kupatila obavezno stavite hidroizolaciju na podove i zidove i iskoristite najbolje pločice koje možete da priuštite. Takođe, birajte i kvalitetnu sanitariju jer će ona dugo godina ostati ista i ne treba već sa par godina da razmišljate o zameni jer se nešto slomilo. Sanitarija za kupatilo obuhvata izmedju ostalog, baterije za kupatilo, lavabo, bide, WC šolju, kade, tuš kabine i drugi nameštaj za kupatilo.

Opremanje kuhinje

U kuhinji je isto poželjno da ide hidroizolacija na podovima kako biste bili sigurni da neće ništa cureti i praviti štete kako vama tako i vašim komšijama ako živite u stanu. Kuhinja treba da bude funkcionalna, ali ne mora po svaku cenu biti prevelika. Trudite se da kupujete elemente koji su od kvalitetnih materijala i koji će dugo trajati. Takođe, ako kupujete nove stvari za kuhinju i ako možete da priuštite kupite kvalitetan frižider, šporet i rernu. Te stvari ne treba često menjati i treba da budu što dužeg veka.

Opremane dnevne sobe

U dnevnu sobu bi bilo dobro da stavite neki kvalitetan parket ili laminat. U dnevnoj sobi sve porodice uglavnom provode najviše vremena tako da je bitno da pod bude kvalitan kako se ne bi brzo i lako oštetio. Ako kupujete nov nameštaj za vašu dnevnu sobu potrudite se da to bude nameštaj koji možete lako da perete i kome se neke trajne fleke neće lako videti. Ako imate manju decu kupujte nameštaj koji je tamnijih nijansi kako se otisci ruku ili flomasteri neće primetiti.

Opremanje spavaće sobe

Renoviranje spavaćih soba treba da bude ono što je najlepši deo sređivanja vašeg doma. Ako imate malo stariju decu pustite ih da sami izaberu boju zidova i nameštaj koji će ići kod njih u sobu. Takođe, bilo bi lepo kada bi vašu spavaću sobu sredili po ukusu kako biste posle napornog dana mogli da uđete u sobu koja vam prija i u kojoj se osećate prijatno.

Uzimajte udobne krevete kako biste mogli lepo da se odmorite posle svakog dana punog obaveza oko kuće, posla i dece. Dečije sobe dobro osmislite kako bi sve moglo da stane. Postarajte se da imaju pisaći sto, krevet i mesto za igranje i razonodu. Slušajte njihove želje dok renovirate njihove sobe jer ipak njima treba da bude najprijatnije u toj prostoriji.

Renoviranje vašeg doma može da bude stresno, ali zapravo treba da uživate u tome. Idite zajedno kao porodica da birate pločice za kupatilo i kuhinju i kauč ili garnituru koju ćete staviti u dnevnu sobu. Izaberite najkvalitetnije materijale koje vam vaš novčanik dozvoljava. Uživajte u ovim danima i prepustite se vašoj kreativnoj strani.