Trajna epilacija – najsavremeniji metodi za trajno uklanjanje dlaka

Uklanjanje neželjenih dlačica na pojedinim delovima tela predstavljaju jedan od većih kozmetičkih problema sa kojim se današnje žene suočavaju. Uvek nastane problem kada treba da se odabere najbezbolniji i najefikasniji način za depilaciju.

Ako se malo osvrnete, primetićete da se većina vaših drugarica oslanja na različitu vrstu depilacije. Neke daju prednost brijačima jer se njima najbrže mogu rešiti dlačica, druge pak favorizuju kreme za depilaciju, treće su malo hrabrije pa se odlučuju za depilaciju voskom i sl.

Pored svega  toga, jedan od praktičnijih načina za depilaciju su i tzv.električni depilatori koji daju rezultate i do tri nedelje. Nekim ženama je ovakav postupak depiliranja i suviše bolan, pa se odlučuju za nežnije metode uklanjanja dlačica.

Sigurno ste većinu ovih proizvoda isprobali ili ste barem upućeni na to kako funkcionišu i kakve rezultate daju. U nastavku teksta predstavićemo vam dva najsavremenija metoda kojim se trajno možete rešiti neželjenih dlačica. Reč je o trajnoj epilaciji laserom i o tkz.elektrolizi.

Šta je to laserska epilacija?

Epilacija laserom je jedan od sve popularnijih metoda kod nas za koje se žene sve češće odlučuju kada žele da se reše ovog problema. Savremeni način života se danas uglavnom svodi na to da žene sve duže ostaju na poslu, a da sve manje vremena imaju za sebe. Upravo laserska epilacija predstavlja adekvatan i pouzan metod za eliminisanje dlačica za koji se žene sve češće opredeljuju.

Sam postupak laserske epilacije podrazumeva da se laserskim talasima direktno uništava folikul dlake pri čemu je veoma važno da dužina dlake ne bude veća o jednog milimetra kako bi postupak laserom dao odgovarajuće rezultate. Ono što predstavlja glavnu prednost laserske epilacije je to da je metod apsolutno bezbolan, i što daje najdugoročnije rezultate nakon tretmana. Trajnu epilaciju laserom izvode doktori koji su posebno specijalizovani za ovu oblast.

Pre i nakon samog tretmana dlačice nikako ne smete tretirati voskom ili ih čupati pincetom. Takođe, potrebno je izbegavati direktno izlaganje suncu kao i solarijum.

Osobe koje imaju neki oblik srčanog oboljenja, kao i trudnice i dojilje treba da izbegavaju ovakav oblik tretmana.

Šta je to elektroliza i kako funkcioniše?

Tretman elektrolize je tretman kojim se pomoću jednosmerne ili naizmenične struje trajno i u potpunosti rešava problem maljavosti pri čime pacijenti tokom samog tretmana mogu osetiti blago peckanje, a nakon tretmana može se pojaviti i crvenilo koje se povlači već nakon sat vremena.

Koliko će tretman trajati zavisi od dela tela koji se tretira, kao i od gustine dlake. Za postizanje efikasnih rezultata potrebno je odratiti 3-5 tretmana. Nekim pacijentima kojima su dlačice proređene i tanke može biti dovoljan i jedan tretman.

Koja je osnovna razlika između elektrolize i epilacije laserom?

Epilacija laserom se najčešće koristi za uklanjanje tamnih malja, dok je elektroliza neprevaziđena metoda za uklanjanje dlačica sa slabim pigmentima.

Da biste bili sigurni da je neki od ovih tretmana upravo za vas najbolje je da da se konsultujete sa stručnim licima iz ove oblasti.