Top 4 stvari koje vam znatno mogu olakšati negu bebe u prvim mesecima života

Svako ko je tek postao roditelj sigurno ima na umu koliko nekada veoma naporno može izgledati briga o bebi, naročito kada govorimo o prvim mesecima života dok još beba ne može samostalno da sedi ili stoji.
Iako je reč o slatkim mukama i o periodu koji veoma brzo prođe jer deca brzo rastu, postoje određene stvari koje znatno mogu olakšati život svim roditeljima. Neke od njih predstavićemo u nastavku teksta.

Kengur za bebe – za lakše nošenje

Nema bebe koja ne voli da se nosi i ljuška na rukama. Tako se oseća sigurnije i bezbednije. Ipak, roditelji se usled konstantnog nošenja, naročito kada izađu napolje sa bebom, često žale na bolove u leđima i rukama. Zato je idealna stvar koju roditelji moraju da priušte sebi i svom mezimcu kengur za bebe. Reč je zapravo o nosiljci koja omogućava lakše držanje bebe. Prilikom odabira treba voditi računa za koji uzrast deteta se kupuje, da li su naramenice dovoljno široke i čvrste i da li nosiljka ima opciju podešavanja.
Sve vrste nosiljki moraju imati deklaraciju koje se treba pridržavati kao i tzv. CE oznaku kvaliteta.


Kolica za bebe – za udobnu šetnju

Definitivno jedna od važnijih stvari kada je bebi oprema u pitanju jesu kolica. Da biste maksimalno uživali da svojom bebom u svakoj šetnji, birajte kolica koja su laka za upravljanje, koja nisu glomazna i koja imaju mogućnost lakog sklapanja i rasklapanja. Kišobran kolica su se pokazala kao veoma jednostavna ali istovremeno praktična kolica koja možete koristiti u svakoj prilici.


Šetalica – da beba brže prohoda

Skoro da nema osobe koja se ne seća svoje šetalice u kojoj je napravila prve korake. Mnogi je po fotografijama prepoznaju, dok su je neki čak i sačuvali za svoje naslednike. U šetalici beba je napre sigurna i može se samostalno oslanjati na svoje noge, ali isto tako i očvrsnuti i brže prohodati.
Danas su podeljena mišljenja oko upotrebe ove vrste bebi opreme. Neki osporavaju činjenicu da pomoću šetalice beba se polako osamostaljuje kada je hodanje u pitanju, i smatraju da nije dobra za pravilan razvoj deteta. Vremena su se promenila, pa zato danas imamo podeljena mišljenja. Na vama je da sami odlučite koja je najispravnija odluka kada se radi o razvoju vašeg deteta.


Ogradica za bebe – za bezbednije igranje

Još jedna veoma praktična stvar koja znatno može olakšati život svim budućim roditeljima jesu ogradice. U njima se bebe mogu igrati sve dok samostalno ne prohodaju, a vi ćete biti mirni da neće pasti i udariti se. Ogradica mora da ima udoban dušek prekriven čaršavom tako da svi uglovi budu popunjeni kao i očuvanu mrežicu sa strane.
Dok im se dete igra u ogradici, roditelji mogu bez ikakve bojazni završiti neke poslove po kući koje inače ne bi mogli. Pa tako mogu na miru popiti kafu, oprati bebinu odeću, raskloniti igračke itd.
Nadamo sam da smo vas barem malo uputili na ključne stvari koje vam mogu biti od koristi ukoliko imate malu bebu u kući.