Sve što treba da znate o sigurnosnim vratima

Vrlo je dobro poznato zašto se koriste sigurnosna vrata i čemu ona služe. Njihova glavna svrha jeste da zaštite sve ukućane i njihov dom od potencijalnih provala. Ugradnjom sigurnosnih vrata ukućani se na neki način obezbeđuju i mirnije spavaju. Ipak, treba znati da nije jedina svrha sigurnosnih vrata njihova zaštita od provale.

Sigurnosna vrata imaju mnoge prednosti. Pored toga što ih koriste domaćinstva, ona se koriste i kada su poslovni prostori u pitanju, ali i mnoge druge institucuje. Zaista, upotreba i ugradnja sigurnosnih vrata je široka, a za to postoje brojni razlozi.

Najpouzdanija sigurnosna vrata su od čelika

Na početku bi trebalo da budete upoznati sa tim da su sigurnosna vrata napravljena od čelika ujedno u najpozdanija. Sigurnosna vrata se mogu praviti i od drugih materijala, međutim, provereno je da je najbolji materijal za izradu čelik. Svi ostali delovi vrata izrađeni su takođe od dobrih i kvalitetnih materijala. Naime, štok vrata se pravi od lima, koji ima i dodatnu podlogu, a krilo vrata se pravi od čeličnog lima, ali je takođe obloženo i staklenom vunom. Sve ovo zajedno garantuje jedan kvalitet, koji se teško može osporiti.

Sigurnosna vrata sa sigurnosnim bravama

Naravno da sigurnosna vrata sama po sebi ne mogu da imaju visok stepen zaštite ukoliko nisu u kombinaciji sa sigurnosnim bravama. Brave su napravljene tako da njihovi delovi, sigurnosni elementi ulaze duboko u zid i na taj način je vrlo teško da se dogodi provala. Zatim brave su napravljene tako da ih ne mogu uništiti predmeti koje provalnici uglavnom koriste.

Ostale prednosti sigurnosnih vrata – izolacija

Pored toga što služe kako bi osiguralni vašu bezbednost, sigurnosna vrata su odlična vrsta izolacije. Vaša toplota neće odlaziti van, ali takođe i hladnoća u toku zime neće moći ni da priđe. Još jedna dobra stvar jeste što nećete imati problema sa bukom. Bilo da imate sigurnosna vrata u stanu ili kući, ista će biti situacija. Nakon ugradnje sigurnosnih vrata nećete više imati problema sa bukom.

Cena sigurnosnih vrata – od 12.000 dinara

Ako ste već krenuli da razmišljate o ugradnji sigurnosnih vrata, onda treba da budete upoznati i sa cenom. Cene sigurnosnih vrata se kreću od 12.000 dinara, pa sve do preko 50.000 dinara, a u nekim slučajevima i više. Cene sigurnosnih vrata zavise naravno od materijala od kojeg su napravljene, da li je ima jednu ili više brava, da li sigurnosna vrata koriste još neke dodatne mehanizme zaštite, kakvog su dizajna i slično. Imajte u vidu da ukoliko se odlučite za dobrog proizvođača sigurnosnih vrata, nećete pogrešiti i ukoliko kupite najjeftinija sigurnosna vrata. Jedini problem koji možete da imate sa sigurnosnim vratima, jeste ukoliko kupite kopiju. Zato treba dobro da vodite računa o tome gde kupujete sigurnosna vrata.

Uz sigurnosna vrata dobijate garanciju i godišnji servis

Dobra stvar kod pouzdanih proizvođača sigurnosnih vrata dobijate i garanciju i ona obično iznosi čak dve godine. Za to vreme, neki proizvođači i distributeri nude besplatne godišnje servise. Podatak koji je još zanimljiv odnosi se na dužinu trajanja jednog cilindra u vratima. Pretpostavlja se da cilindar može da izdrži oko 30.000 zaključavanja.