Šta jesti u restoranima u Beogradu, ako pazite na liniju?

Uvek je najbolje da sami za sebe spremate hranu, jer na taj način ste apsolutno sigurni u svaki sastojak. Znate da koristite namirnice koje nisu visoko kalorične, znate da uskladite svoju ishranu i slično. Dakle, važno je uvek balansirati. Međutim, nekada jednostavno želimo da se opustimo, želimo da odemo do nekog restorana, da pojedemo nešto. I naravno da možemo da se častimo u tim trenucima i da tada ne treba da mislimo o kalorijama. Međutim, ukoliko često jedete u restoranima, onda bi trebalo možda da razmislite o kalorijma, ukoliko vam je zdravlje na prvom mestu i ukoliko pazite na liniju, kao što smo to već naveli u naslovu. Kada je u pitanju restoran u Beogradu ne možemo, a da ne spomenemo Rustic Gastro Pub.

Dakle, koja hrana je generalno najzdravija u restoranima?

Grilovano povrće i riba

Grilovano povrće nije uvek lepo, ali znate do koga/čega je to? Pa upravo do restorana. Dakle, postoje oni restorani u Beogradu, koji znaju najbolje načine da perfektno spreme grilovano povrće. Ukoliko niste neki ljubitelj povrća u ovim restoranima u Beogradu ćete bukvalno postati. Dakle, samo je do restorana, a ne do povrća. Kada pazite na liniju, onda naravno treba da izbegavate prženu hranu i bilo šta slično. Grilovano povrće je izuzetno prirodno i sigurno je da će vam prijati. Zatim, riba je takođe mnogo dobar izbor. Riba će vam takođe prijati i svideće vam se sigurno, ali zavisi i koju ribu volite i koju ribu jedete. Dakle, pažljivo birajte u ovom slučaju.

Određene vrste čorbica

Čorbica može toliko da vam prija u restoranu, da toga niste ni svesni. Potražite one restorane u Beogradu, kojima su čorbice specijaliteti i koji znaju čorbice da prave na različite načine. Treba da gledate koje sastojke imaju te čorbice i na koji način se spremaju. I naravno da nisu sve čorbice niskokalorične i da ima onih čorbica koje su i te kako kalorične. Tako da, obavezno to imajte u vidu.

Svakako da je čorbica mnogo bolji izbor od pice ili od neke druge vrste brze i pržene hrane.

Kineska hrana, ali u manjim količinama

Kineska hrana takođe može da bude zdrav izbor, ali morate da je jedete u manjim količinama. Nemojte naručivati ogromne porcije i gledajte da to bude na primer kineska hrana koja nema kikiriki, jer time samo pojačavate unos kalorija. Postoje i neki restorani u Beogradu, koji nisu kineski, ali koji spremaju hranu koja je slična kineskoj ili koja predstavlja upravo neki kineski specijalitet. Tako da je u ovom slučaju jako važno da jedete manje količine, ako već volite kinesku hranu.

Šta izbegavati: prženu hranu, alkohol u većim količinama,  dezert

Jasno vam je da ukoliko pazite na liniju treba da izbegavate prženu hranu, to je pod brojem jedan. Svi restorani u Beogradu prave kako zdravu, tako i nezdravu hranu, tako da vodite računa. Naravno na drugom mestu je alkohol, koji takođe treba da izbegavate, a na trećem mestu tu je dezert. E sada, pošto je mnogima omiljeni deo ručka ili doručka ili večere upravo dezert, onda vam savetujemo da uzmete ili neki manji kolač ili neki sladoled, dakle nešto što vam se čini da ne sadrži previše kalorija. Ili naručite glavno jelo koje ne sadrži mnogo kalorija, a onda se opustiti kada je dezert u pitanju.