Šta je to što je na venčanju najvažnije?

Kada kažemo venčanje, svako ima svoju predstavu kako bi ono trebalo da izgleda. Neko želi tradicionalno venčanje sa mnogo običaja koje treba ispoštovati, starim dobrim hitovima narodne muzike i, naravno, kolom, dok neko želi modernu varijantu venčanja organizovanog u vidu intimne ceremonije za mladence, a potom žurke do zore u klubu koji su razervisali specijalno za tu priliku, sa sve modernim hitovima koje svi gosti obožavaju.

Kakav god da je izbor mladenaca kada je reč o proslavljanju ovog velikog i bitnog životnog koraka, jedno je zajedničko svakom od njih, a to je muzika za svadbu. Jer, nema dobre zabave bez muzike, zar ne?

Naravno, za kakvo god venčanje da se odlučite još je mnogo drugih stvari koje su bitne za to da na kraju sve ispadne perfektno, ali ako venčanje shvatimo kao jedinstveni i neponovljivi provod za pamćenje onda je jasno da je muzika ključ svega. Ispravka – dobra muzika je ključ svega!

Očekivano je da će vaš izbor biti odgovarajući bend za svadbe koji će biti zaslužan za pravljenje sjajne atmosfere. Ali, kako odabrati bend za svadbe koji će biti odgovarajući?

Šta je to što vi želite?

Ne brinite, ponuda je velika, a nekog uvek možete pronaći putem preporuke – što po preporuci „nedavnih“ mladenaca, što po preporuci prijatelja koji su baš skoro na nekoj svirci slušali sjajan bend. Takođe, možda ste i sami na nekoj svirci slušali sjajne mlade ljude koji su kao stvoreni za vaš bend za svadbu iz snova. Tako da, lako ćete vi naći bend za svade, samo je pitanje kakav vam je tačno bend za svadbe potreban. Šta je to što vi želite?

Žanr, sastav, repertoar…

Sve ima svoj tip i karakteristike. Kao i kada birate venčanicu ili vrstu posluženja, uvek birate izeđu nečega što ima ono „nešto“, vama potrebno i ključno. Recimo, ako želite kratku, modernu venčanicu, nećete gledati one sa šlepom od pola metra, zar ne? Jasno ste definisali svoj cilj i njime pravite prvi „presek“. Isto je i sa izborom benda za svadbe. U „moru“ bendova, morate znati šta je ono što vam je za venčanje najvažnije. Sastav benda, glasovne mogućnosti svakog od člana, opremljenost instrumentima i, prvo i osnovno, žanr benda za svadbe. Ako želite da se izdvajate, verovatno nećete organizovati klasično venčanje sa „očekivanom“, narodnom muzikom. Možda vi želite nešto modernije, pop, rock, R’nB… To već značajno sužava vaš izbor, ali ga, samim tim i olakšava, zar ne? Dakle, kada jasno razgraničite koji žanr želite, koliko istrumenata, koje instrumente, koliko vokala i ostalo, tada nastpaju preporuke ili lična „iskustva“ sa bendovima.

Na kraju, bitan momenat je i taj da li će vaš odabrani bend za svadbe sam osmisliti repertoar ili će pesme naručivati gosti. To ponovo zavisi od vaše ideje venčanja – kada organizujete tradicionalno venčanje, gosti očekuju da će moći da naručuju pesme, što u vašu čast, što za svoj merak, dok modernije, urbanije varijante venčanja podrazumevaju, uglavnom, da u dogovoru sa bendom za svadbe sami osmislite repertoar ili eventualno prihvatite njihov uobičajeni, ukoliko bend ne svira samo na svadbama već i na žurkama koje posećujete vikendom.

“Tri puta meri, jednom seci“

Dakle, budući da smo se usaglasili oko toga da je dobra muzika jedna od najvažnijih stvari na svakom venčanju, dobro razmislite koji i kakav bend za svadbe birate ukoliko zaista želite dobru atmosferu i garanciju da će se vaše venčanje još dugo prepričavati kao do tada najbolja žurka u gradu!