Sobna vrata po meri vašeg budžeta

Mala je razlika između međusobne povezanosti ili razdvojenosti, zavisi samo od toga da li između nas postoji prepreka i da li umemo od nje da se oslobodimo, moglo bi se reći, da li ćemo vrata da otvorimo ili zatvorimo. Njihovim zatvaranjem obezbedićemo intimu, sigurnost i zaštitu od buke, hladnoće, promaje. Ako želimo svetlost i provetren vazduh, moraćemo da ih otvorimo. Neki više vole kad su zatvorena vrata, neki više vole otvorena, svakako su sastavni deo uređenja bilo kog enterijera, pa se prilikom kupovine ili uređenja doma posebno bavimo izborom sobnih vrata koja su po meri našeg budžeta.

Da li cena utiče na izbor sobnih vrata?

Prilikom izbora sobnih vrata raspitujemo se o izgledu, kvalitetu, funkcionalnosti i nameni.  Kada birate sobna vrata cena je svakako najvažnija, ali posebno treba da  vodite računa o tome da se uklapaju u enterijer. Možda volite da spajate nespojivo, to je stvar vašeg ukusa, ali treba da se trudite da i ono što je nespojivo deluje lepo, a ne kičasto, zato što ćete vi provoditi dane u dom prostoru. Postavlja se pitanje gde je linija između dobrog i lošeg ukusa? Umemo li da se odlučimo sami ili je lakše uz pomoć stručnih prodavaca u prodajnim objektima? Naravno da je sigurnije da vas kroz kupovinu vodi prodavac, međutim, ukoliko se uzdatate u svoj izbor, onda ćete se snaći i sami. Danas je lako doći do informacija, ne morate ni da odete do prodavnice, ukucate samo na pretraživač ono što tražite na internetu, a najčešće nas interesuje cena. Cena sobnih vrata zavisi od kvaliteta vrata. Zna se da su na našem tržištu italijanska vrata visokog kvaliteta, ali i neke domaće firme proizvode vrata visokog kvaliteta od repromaterijala uvezenih iz Italije, najčešće je reč o medijapanu. Kad razmislite, dolazite do toga da, skupa italijanska vrata u čiju cenu je uračunata carina i troškovi prevoza, nisu bolja opcija od sobnih vrata proizvedenih u Srbiji i da  za istu cenu dobijate kvalitetan medijapan, folije, okov, premaze, štelujuće štokove. Neki proizvođači sobnih vrata omogućavaju kupcu da menja postojeći dizajn i tako dobije ono što  želi, vrata po meri njegovog ukusa i budžeta. Neka sobna vrata deluju veoma moćno, iako su vrlo jednostavna i napravljena u običnim prirodnim bojama drveta. Takva vrata se uklapaju u svaki enterijer, pa nećete pogrešiti ukoliko budu vaš izbor. Jedino treba da obratite pažnju da li su dovoljno debela da štite od prodora zvuka.

Neobična sobna vrata

Ukoliko vam kad birate sobna vrata cena nije bitna, onda možete da naručite da izrade vrata specijalno po vašim zahtevima i želji. Ukoliko želite model neobičnih boja i dezena, lako ćete to postići folijama koje se lepe. Lepota sobnih vrata zavisi i od staklenih delova i metalnih ukrasa, posebno su atraktivna vrata koja imaju delove od peskarenog stakla. Takvi modeli vrata postoje odavno, uglavnom su to vrata za dnevne sobe, zgodna zbog propuštanja dovoljnog svetla, ali i zbog zaštite privatnosti, kroz peskareno staklo vide se samo siluete, obrisi figura, ali dovoljno da se vidi kad neko ulazi ili izlazi iz sobe.