Putovanje u Rim koje će te zauvek pamtiti

Rim je grad na severu Italije, središte oblasti Lacio. Poznat je kao najbrojniji grad u ovoj zemlji i broji oko 3 miliona stanovnika. Važi za dobro poznato turističko mesto, koje posećuju ljudi iz najrazličitijih krajeva sveta. Razloga zašto je baš Rim visoko na listi svetskih turističkih destinacija za putovanje i odmor, ima zaista mnogo. Od samog davnog vremena nastanka, 753. godine pre nove ere i čuvenih Romula i Rema, nižu se istorijske činjenice, građevine i utvrđenja koja su danas simbol različitih vladavina iz vremena carstva, kraljevine i republike. Kako najjednostavnije otputovati uz avio karte Beograd Rim, dajemo u ovom tekstu.

Odaberite termine polaska i povratka

Ono što je najvažnije kada odlučujete da idete na putovanje, posebno ukoliko se radi o samostalnoj organizaciji, jeste izbor vremena odlaska i povratka. Važno je uskladiti godišnji odmor, dečiji raspust i druge poslovne i privatne obaveze sa mogućnošću odlaska na put, a da nijedna od strana ne trpi, ili ne bude u situaciji da putuje pod pritiskom. Poznato je da su turističke sezone onda kada preovlađuje lepo vreme, i to posebno tokom proleća i leta, pa je blagovremeno rezervisanje svih neophodnih termina vrlo značajno.

Odlučite se za avio karte Beograd Rim

Posmatrano iz više različitih uglova, najpovoljniji način prevoza jeste uz avio karte za Rim. Avionski prevoz daje visok stepen sigurnosti, udobnosti i kvalitetnog putovanja koje u ovom slučaju traje manje od dva sata. Letovi do Rima organizuju se kako u jutarnjim, tako i u posle podnevnim časovima, od čega vrlo često zavisi i cena avio karte Beograd Rim. Visina cene razlikuje se i od klase u kojoj putujete – ekonomske ili biznis. S obzirom da je ekonomska klasa jeftinija, ona je posebno pogodna ukoliko putujete u samostalnoj režiji, kada imate dosta različitih izdataka.

Pogodnost koje daje Beograd Rim avion proizilaze i iz dostupnosti tri aerodroma u ovom gradu, koja su odlično povezana sa svim krajevima Rima. To su: Leonardo da Vinči, Rim-urbe i Đovan Batista Pastine. Cena avio karte Beograd Rim kreće se oko 150 evra, što je uz biznis klasu i do dva ili tri puta skuplje. Dodatno, rezervacija avio karte Beograd Rim je olakšana mogućnošću poručivanja preko interneta, kao što je slučaj sa našom avio kompanijom Er Srbija, odnosno „online“ kupovinom avio karte, kada unapred znate sve neophodne informacije u vezi sa letom.

Atrakcije i smeštaj u Rimu

Rim je poznat kao grad koji je bogat prirodnim lepotama, kulturnim i istorijskim nasleđem. Ono što se posebno predlaže za posetiti u ovom gradu su čuveni muzeji, galerije, šetališta, trgovi, bašte, restorani i diskoteke. U ovom gradu postoji za svakoga bar nešto interesantno. Kapitelski muzeji, kao najstarije građevine ovog tipa u Rimu vrlo su popularni. Kuća pape Julija II ̶ vila Đulija, iz 16. veka dominacija je vremena Antičke Grče i Etruraca. Brojni trgovi: Venecija, Španski, Kampidoljo, Minerva i mnogi drugi, ukrašeni su različitim izložbenim galerijama, spomenicima kulture, parkovima, šetalištima i restoranima. Crkva Svetog Petra, amfiteatar Koloseum i Nacionalni muzej poznati su širom Evrope i sveta kao velelepne i jedinstvene građevine.

Smeštaj u Rimu jednostavno je pronaći putem interneta, ali još bolje prema preporukama prijatelja. Bitno je da hotel, motel ili hostel bude relativno blizu centra grada, da je dobro povezan sa linijskim dnevnim prevozom, a da ujedno cena bude pristupačna.
Samostalna organizacija putovanja u Rim zahteva da se donesu brojne odluke, uz razmatranja ponude i mogućnosti za putovanje. Saveti porodice, prijatelja, internet stranica u ovom smislu uvek su dobrodošli.