Promenite sopstveni izgled na siguran način

Estetska hirurgija je popularna kako u svetu tako i kod nas, sve više. Estetska hirurgija je samo grana plastične hirurgije, koja pored ulepšavanja uključuje i hirurgije ruku, opekotina i rekunstrukcije drugih delova tela. Estetska hirurgija predstavlja ulepšavanje i korekciju ljudskog tela i lica.

Prvi podaci o plastičnoj hirurgiji datiraju još iz 2000 godina pre nove ere, kada se pominju operacije i rekonstrukcije nosa. Kasnije su se plastične operacije izvodile kod vojnika nakon završetka ratova, dok se danas pored rekonstrukcije koristi sve više estetska hirurgija sa ciljem korigovanja telesnih nedostataka, najčešće korigovanje grudi, kojima pojedine osobe nisu zadovoljne. Na taj način, ona pomaže da se podignu zadovoljstvo, samopouzdanje ali i celokupni kvalitet života pojedinca.

Danas je poznato da se sve više devojka i mladih uključuje u svet estetske hirurgije, pa makar to bile i male površine tela kao što su usne.

Estetska hirurgija kao i svaka druga operacija izvodi se u klinikama sertifikovanim za to, od strane stručnjaka odnosno plastilčnih hirurga. Operacije se naravno izvodi u lokalnoj ili opštoj anesteziji u zavisnoti od dela tela koji se koriguje.

Cene zahvata estetske hirurgije

Cene estetske hirurgije zavise prvenstveno od dela tela koji podleže nožu, same klinike ali i lokacije u kojoj se zahvat vrši. Tako se cena lipoksucija kreće u rasponu od 1500-5000eur u zavisnosti od regije na kojoj se vrši. Cena rinoplastike ili korekcije nosa kreće se u rasponu od 2000-3000eur, dok se povećanje dojki kreće između 2500-3000eura.

Pored navedenih operacija, često se vrše i povećanje usana, transplatacija kose, korekcija kapaka, uklanjanje ožiljaka, lifting lica i još mnoge korekcije, čije cene takođe variraju u malim rasponima.

Izaberite najbolje za sebe

Estetska hirurgija traži da bude odrađena od strane dobrog stručnjaka, jer je potrebno biti precizan u izvođenju sitnih radnji ali i biti kreativan kako bi pacijent dobio ono što zahteva. Zbog toga je važno pre upuštanja u ovu avanturu, informisati se o stručnjacima koji se bave ovom granom hirurgije, kako zbog savršenog i željenog izgleda tako i zbog najboljeg mogućeg zdravstvenog ishoda. Ponato nam je da je svaka operacija sama po sebi teška, bez obzira na to na kojoj se regiji vrši.

Kako smo se već odlučili da promenimo ono što nam je po prirodi dato, rizikujemo da menjanjem sopstvenog izgleda narušimo prirodno zdravlje, zbog čega je potrebno prepustiti se vrhunskim stručnjačkim rukama.

Ono što je takođe veoma često, jeste da kada pacijentkinja dođe na konsultacije pre operativnog zahvata, već ima jasnu sliku idelanih grudi ili nosa, kakve ima neka od poznatih televizijskih ličnosti. Tada je jako važno da doktor preporuči presonalizovanu korekciju, koja će odgovarati licu ili telu pacijentkinje ili pacijenta po svim dimenzijama i porporcijama, kojima će na kraju biti zadovoljne.

Mnogi po krajnjem ishodu povrate svoje samopouzdanje koje im je godinama falilo, i tek tada osete da su stvari preuzeli u svoje ruke. Nije retkost da se dame vraćaju da „dorade“ još neke delove tela, pružajući doktoru svoje poverenje na osnovu prethodnog iskustva. U takvim situacijama, važno je prepoznati kada pacijentkinja dolazi zbog nezdovoljstva izgledom, a kada to postaje navika ili u retkim slučajevima zavisnost od estetske hirurgije.

U svakom slučaju, važno je pre svake operacije konslutovati se na stručnim licem ili bliskom osobom kako bi se zaista utvrdila želja za menjanjem sopstvenog izgleda, a ukoliko ona i dalje postoji, prepustiti se sledećem koraku kroz poverenje u doktora i očekivanju svog novog ja.