Prisluškivanje partnera – razlozi za i protiv

Verovatno smo svi bar jednom posumnjali u svog partnera. Ne samo u smislu prevare, već generalno, osećaj nedostatka poverenja u sumnja u ono što partner radi i govori. To je nekada slučaj u dugim vezama, kada smo uvereni da poznajemo partnera, da poznajemo sve njegove navike i da znamo šta će u kom trenutku pomisliti, a onda se dogodi nešto neočekivano što učini da posumnjamo i u sve ostalo. Možda niste svesni, ali i vi i parner se vremenom menjate, neki novi momenti i ponašanje ne znače nužno da se nešto krije ili da su se osećanja promenila. To nije znak za uzbunu, već to treba da prihvatite kao sastavni deo vaše veze i sastavni deo života.

Ipak, ako se ispostavi da vas je partner u nekom trenutku slagao ili prevario ili pokušao nešto što vas je povredilo, onda je logično što se rodila sumnja i što nedostaje poverenja. U tim situacijama javlja se želja da se otkrije prava istina, u kojoj meri je partner iskren i da li se zaista nešto ozbiljno promenilo. Mnogi su priznali da tada požele ili čak i posegnu za nekim vidom provere partnera – praćenje, prisluškivanje, provera telefona… Većina odustane iz moralnih razloga, ali ima i onih kojima je istina bila važnija i nisu birali sredstva. Šta navode kao razloge za svoju odluku, prenosimo u nastavku teksta.

ZA – kada su potrebne informacije za donošenje konačne odluke

Osećate da vas partner vara, pronašli ste čak i neke poruke, drugačije se ponaša, promenio se, ne osećate njegovu ljubav na isti način – sve vas to navodi da mu proverite poruke ili upotrebite prisluškivače i donesete konačnu odluku. Nekada jednostavnim metodama i razgovorom ne možete baš da dođete do rešenja, mislite da vas partner laže, ali opet niste sigurni. I kuda to vodi? Vi sigurno želite ljubav do kraja života i ne želite da gubite vreme i zato vam je samo potvrda potrebna. Smatrate da su ove malo ozbilnije metode (poput prisluškivanja) dobra ideja, jer će vam pomoći da donesete odluku. Ako nakon korišćenja prisluškivača shvatite da vas je vaš partner prevario ili slagao, onda znate šta vam je činiti. Spakujte se i napustite ga.

ZA – kada je potreban dokaz da biste se se suočili sa partnerom

Nekada se čini da je sve u redu, a vi ipak osećate ili znate da nije. I više puta ćete uhvatiti sebe kako pitate partnera šta to nije u redu, ali nećete dobiti konkretan odgovor. Ako niste tip koji voli da se raspravlja i ako niste tip koji trpi i čeka, onda će ovo vama biti dovoljan razlog da se odlučite za radikalan korak koji podrazumeva prisluškivače. Dakle, potrebni su vam čvrsti dokazi sa kojima ćete se suprotstaviti partneru i pokazati mu da vaša pitanja nisu posledica samo vaše uobrazilje.

PROTIV – apsolutno i zauvek će nestati poverenje

Prisluškivači su krajnja stanica, do koje prema našem mišljenju i ne treba stići. Nakon toga odnosi ne mogu nikako biti isti, čak i da otkrijete da je sve u redu i da vaše sumnje nisu osnovane.

Dakle, kako to izgleda. Vi prisluškujete partnera i na kraju se ispostavi da je on čist kao suza, da on nikada i nije pomislio da vas prevari, a vi posumnjali. Onda će vama biti krivo naravno i kajaćete se, ali bez prisluškivača ne biste bili sigurni i ne biste znali, ne biste se odmakli od početne tačke i celog života biste sumnjali. Poverenje je osnov svake veze. Možete da birate da li ćete verovati partneru ili partnerki ili ne. Možete da birate jedan ili drugi put, pa kako vam bude. Možete stvar da uzmete u svoje ruke, da pokušate da ispitate poverenje na svoj način, pre svega razgovorom.