Pretvorite garsonjeru u prostran stan

Kada su u pitanju garsonjere uvek se nameće pitanje “Kako garsonjeru pretvoriti u prostran stan?“. U malim stanovima potrebno je da se dobro organizuje prostor kako bi se obezbedio konfor ali i enterijer uradjen sa ukusom.

Naravno da se garsonjera ne može fizički povećati, ali uz mnogo kreativnih ideja možete da napravite da vaš stan vizuelno izgleda veći I da se u njemu bolje osećate.  Za uređenje stana nije uvek potrebno mnogo novca, čak I najobičnije komade nameštaja možete pretvoriti u potpuno nove.

Počnite sa promenom boje zidova

Kada krećete sa uređenjem stana, najbolje je početi iz početka, a to jeste od krečenja. Kada su mali stanovi ili garsonjere u pitanju, najbolje bi bilo da se odlučite za neke svetlije tonove. Bela  ili bež boja dobro reflektuju svetlost, tako da će iz tog razloga vaš stan bar vizuelno izgledati veće. Ukoliko ste ipak ljubitelj tamnih I jakih bolja, možete okrečiti samo jedan zid. Takođe možete na jedan zid po vašem izboru staviti I tapete različitih dezena. Svakako tapete ili tamne boje zidova treba izbegavati na svim zidovima u vašem domu, jer tamne boje dodatno smanjuju prostor.

Birajte višenamenski nameštaj

Kada živite u malim stanovima, potrebno je da birate nameštaj koji možete da koristite u više svrha. Za ovakvu vrstu stanova ili garsonjera najviše se preporučuju kaučevi na razvlačenje, ili ugaone garniture koje takođe mogu da se koriste I za spavanje. Kako bi uklopili svaki delić vašeg doma, možete I kupiti nameštan rađen po meri.

Ukoliko niste planirali da za uređenje vašeg stana izdvojite neku veću sumu novca, možete da svoj stari kauč dizajnirate da izgleda kao nov. Izaberite material I tapacirajte svoj kauč. Na taj način će on dobiti novi izgled, a možete dodatno dag a dekorišete nekim šarenim jastucima, ili jastucima u više boja.

Izbacite stare tepihe

Uređenje stana ne zahteva samo da stvari u njega unesete, već I da se oslobodite suvišnih stvari koje samo dodatno smanjuju I guše vaš životni prostor. Jedna od tih stvari jeste I tepih. Velike tepihe jakih boja sa mnoštvom sitnih šara, možete da zamenite manjim stazama svetlijih boja. Takođe možete da ugradite laminat, ili svoj stari parket da osvežite lakiranjem. Na taj način ne samo da će vaš životni prostor izgledati veći već I čistiji. Laminat ili parket je mnogo jednostavniji za održavanje, za razliku od tepiha.

I grejna tela mogu izgledati dekorativno

U male stanove se nikako ne uklapaju neka velika grejna tela, iz razloga što zauzimaju mnogo prostora. Zato je u ovakvim stanovima treba izbegavati šporet na drva, TA peć ili razne grejalice koje zauzimaju mnogo prostora u vašem domu a pritom I ne izgledaju dekorativno.

Kada želite da uštedite što više prostora za neke dekorativnije stvarni, onda su za vas odlično rešenje panelni radijatori. Panelnih radijatora ima u više dimenzija I dezena. Možete izabrati sa ravnom ili rebrastom pločom. Na taj način ne samo da ćete uštedeti da prostoru, već će sa njima vaš stan izgledati mnogo luksuznije I dekorativnije. Takođe ono što je najvažnije, ugrejaće vaš stan bez mnogo potrošnje električne energije.