Prednosti i mane rolo zavesa

Rolo zavese jedne su u nizu elemenata savršenog enterijera. Išavši u korak sa vremenom i novim trendovima rolo zavese su razvijene do savršenstva. Savremeni metodi manipulacije, širok izbor boja i dezena predstavljaju pravi izbor u odabiru savršenog modela. 

Prednosti rolo zavesa 

Prednosti su višesturke. Ogledaju se u primeni, praktičnosti i izdržljivost. Rolo zavese za prozore su usavršen vid zavesa – roletni. Prednosti se ogleda i u zaštiti od sunca. Možete birati deblje i tamnije materijale zavese kako bi proboj sunca bio manji. Dok za ljubitelje sunca u zatvorenom prostoru mogu se birati tanji materijali. Pogodne su i za radni prostor, ali i stambeni. Lako se koriste, lako prilagođavaju potrebni i želji korisnika. Jedna rolo zavesa može zadovoljiti više potreba korisnika, tako što se može potpuno podići i osloboditi prostor, može se koristiti kao roletna ili kao obična zavesa za prozor. Prednost je i što se mogu koristiti dve zavese, pa se tako kombinovati. Pored pomenutih prednosti rolo zavesa cena je jedna u nizu. Odlična pristupačnost na tržištu uz prihvatljivu cenu rolo zave su postale izuzetno tražene.

Nedostaci rolo zavesa

Nedostataka nema puno, ali potrebno ih je pomenuti, kako bi se željeni kupci upoznali sa svakom činjenicom. Jedna od glavnih nedostataka je teško održavanje. Naime, održavanje se može obaviti isključivo mikrofiber krpom i mlakom vodom, ali ova zavesa se ne može oprati, recimo u mašini za pranje veša kao svaka druga zavesa. Ostali nedostaci su neznatni.

Rolo zavesa – cena

Rolo zavese za prozore postaju izuzetno tražene kako u svetu, tako i u naštoj zemlji. Većom potražnjom, povećava se asortiman artikala, ali i cena. Za definisanje cene potrebno je da odreditie željeni dezen, zatim da adekvatno izmerite dimenzije prozora, da odredite material mehanizma. U zavisnosti od pratećih sadržaja zavisiće i ukupna cena rolo zavese za vaš prozor. Potrebno je istaći da su cene prihvatljive, kao i da postoje varijacije od proizvođača do proizvođača. Pored same cene artika, morate računati i cenu majstora za ugradnju zavese. 

Kupovina elektronskim putem

Kupovina iz fotelje postaje trend u svetu. Na lak i jednostavan način možete doći do željenog proizvoda. Ovakavim vidom kupovine izbećićete gužvu, sačuvaćete vreme i živce. Cena proizvoda prilikom kupovine od kuće ili u radnji je ista, tako da rolo zavese za prozore imaće istu cenu bez obzira za koji način kupovine se odlučite. Potebno je istaći da prilikom kupovine od kuće morate poslati tačne dimenzije prostora, kako bi se zavesa idealno uklopila. Prilikom kupovine od kuće poželjno je pogledati ocenu sajta, kao i ocenu ranijih kupaca. Na taj način bićete sigurni da li je reč o dobrom prozvodu ili o prevari.

Ugradnja rolo zavesa

Ugradnja rolo zavese za prozore praktično je slična kao ugradnja zebra zavesa. Sastoji se od mehanizma koji je pričvršćen za vrh prozra, odnosnto za samo okno prozora ili zid iznad prozora. U mehanizmu je ugrađena oklagija koja rola zavesu. Od mehanizma, pa do podnožja prozora, sa jedne od strana prozora proteže se lančić. Lančićem se može vršiti manipulacija, odnosno podizanje i spuštanje zavese. Ugradnja se odvija na lak i brz nači. Bušenjem tiplova u zid postavlja se glavi mehanizam. Ako se osećate sposobnim za obavljanje tog posla, možete sami obaviti, bez pomoći majstora.