Optičarske radnje na korak od vas

Ako već dugo razmišljate o promeni okvira za naočare, ali nemate vremena da se time bavite, onda je pravo vreme da svratite do optičarske radnje.

Možda niste ni primetili, ali ih je nekoliko na putu do posla. Pogledajte, osvrnite se, nije li tako? Možete ih pronaći i na ovom linku.

Brojne optičarske radnje danas nude ne samo besplatne očne preglede, već i povoljne cene okvira za naočare ukoliko se kod njih pregledate.

Ako stalno sedite za računarom ili stalno nešto čitate, onda ne bi bilo loše da prekontrolišete vaš vid. Pritom, optičarske radnje nude i brojne pogodnosti. Pa recimo, uz besplatan pregled možete dobiti i 10% popusta na odabrani okvir, a ako želite da uzmete nove naočare, onda dobijate 20 ili 30% popusta. Kada se zapravo sve sabere i oduzme, nije da nemate računa, zar ne?

Kada ste već odlučili da odete do optičarske radnje, onda bi trebalo da znate kako da izaberete pravi okvir za naočare. Naime, za svaki oblik lica moguće je pronaći adekvatan okvir. Važno je najpre ustanoviti kakav oblik lica imate. A onda je važno da vam naočare budu komforne i da prate oblik vašeg lica. Takođe, trebalo bi da budu naslonjena na uši i da ima razmaka između okulara i obraza. Obavezno izaberite naočare koje se podudaraju sa šiinom vašeg lica, a neka njihov oblik zapravo bude odgovarajući u odnosu na razmak koji imate između zenica i nosa. Koja će boja rama biti, hoćete li neke posebne ili biste univerzalne to isključivo zavisi od vaših želja. Doduše, zavisi i od debjine vašeg novčanika, ali vi najbolje znate kolikim budđetom raspolažete. Zato, ako niste zadovoljni ponudom iz prve optičarske radnje, prošetajte malo dalje, možda naletite i na neke pogodnosti. Nikad se ne zna.

Međutim, ako baš i nemate vremena da se šetkate okolo, onda pregledajte brojne online ponude, bar da vidite šta sve ima i koje su okvirne cene. Svakako, ne možete znati koje vam naočare ogovaraju dok ne probate, ali jedno je sigurno, manje ćete vremena potrošiti u radnje, ako već pogledate na sajtu šta je sve u ponudi.

Kako se dioptrija ispravlja?

Sve u svemu, neophodno je da na  vreme shvatite zašto su redovni kontrolni pregledi vida važni. Ako primetite da vas često boli glava i da vam se pred očima muti, onda ne bi bilo loše da svratite do prve optičarske radnje. Znate kako kažu, bolje sprečiti nego lečiti. A kada se jednom ustanovi dioptrija, ona se teško ispravlja. Izuzev, ako niste otišli na vreme na pregled. Zapamtite, bolje sprečiti nego lečiti.

Iako se čini da jednom kada se dioptija ustanovi, ništa drugo ne preostaje osim naočara, to baš i nije tako. Naime, dijagnoza može da pokaže da dioptrija nije u poodmaklij fazi i da se redovnim nošenjem naočara može popraviti.

Ako ste u strahu da će vam naočare ružno stajati i da nisu za vas, razbijte predrasude tako što ćete otići do optičarske radnje i pogledati kakvih sve okvira ima u ponudi. Danas se naočare koriste kao modni detalj, mnogi nose naočare bez dioptrije, jer to je moda. Pa, ako već morate da ih nosite, imajte na umu da ima i onih koji naočare nose samo zbog estetitke, tek onako. Kad mogu drugi, što vi ne biste mogli?