Najpopularnije ideje za zavese u kupatilu

Više godina unazad najpopularnija opcija za dekorativna rešenja na prozoru kupatila su zavese. I to iz dobrog razloga.

Pored toga što vam daju privatnosti, one su odlično rešenje za kontrolu svetlosti koju želite, moguće ih je nabavite u najrazličitijim materijalima i, ukoliko ste od onih koji ne vole da kupuju stvari koje mogu samo da naprave, ovo je pravi zadatak za vas. Bez previše stresa i potere za sirovinama, čak i bez predznanja u šivenju moguće je napraviti originalno rešenje za prozor od kupatila, koje ćete uvek gledati blagonaklono i samokritički, kao i sve drugo po stanu što ste sami napravili.

Osim ukoliko nemate vrlo fomalan dom, neformalan pristup dekoraciji prozora kupatila je najsrećnije rešenje. Pogotovo jer su kupatila  mala, puna pločica, što ih čini savršenim kandidatom za eksperimentisanje sa bojama i stilovima.

Faktor privatnosti

U mnogim slučajevima faktor privatnosti je i ključan faktor pri odabiru dekora za prozor u kupatilu. Rolo zavese pored toga što su čvrste, i sa ulice ostavljaju utisak konzistentnosti, savršen su zaklon od radoznalih pogleda.

Rolo zavese su praktične i jednostavno se postavljaju. Još jedna prednost rolo zavesa je to što mogu biti izrađene u raznim bojama tako da se idealno uklapaju u enterijer.

Ovo je mesto gde, jasno, treba izbegavati varijante zavesa od poda do plafona – em mogu da se oštete zbog vlage, em bi znatno brže bile uništene jer bi im trebalo često čišćenje, em su estetski neprihvatljive. Opcije su vam zavese u dužini prozora, ili zavese do pola prozora, koje završavaju posao, ali puštaju i određenu količinu svetlosti.

Faktor svetlosti i pitanje odabira materijala

Za kupatila koja su dovoljno srećno rešena da pitanje privatnosti nije pitanje, otvara se more opcija u izboru materijalu i dizajna. Zavese sa dezenom balona ili leptira su lepe, i ne opterećuju prostor. Modeli kakve viđate u kafićima su takođe opcija, i ukoliko ih vežete u sredini kako biste formirali oblik slova iks, dobijate vrlo efektno rešenje.

S obzirom da su kupatila prostorije u kojima ima dosta vlage, izbor materijala biće uslovljen tom činjenicom. Ako su vaš izbor postavljene zavese, bitno vam je da je materijal koji ste odabrali otporan na vodu. Lakši materijali će se lako i sušiti, jedini savet je da se držite poliestera, jer njemu vlaga ne smeta.

Najzanimljiviji deo je pred vama. Dezeni. Kada su u pitanju dezeni, nebo je granica. Ograničenja kojih se morate pridržavati u dnevnoj sobi, da biste je učinili funkcionalnom i stilskim kompaktnom, ovde su nebitna. Nešto trendi, nešto klasično, nešto što nema veze ni sa čim – u kupatilu će sve dobro izgledati, i u velikoj meri će oslikavati to kakva ste osoba.

Boje mogu da se uklapaju sa bojom pločica ili elemenata u kupatilu, ali i ne moraju.

Ukoliko krenete putem slaganja, one će dati celom prostoru osećaj promišljenosti i kompletnosti, i neće izbiti u prvi plan. U suprotnom, zavesa zauzima centralnu poziciju, i u tom slučaju potrudite se da bude stvarno moćnog dezena i upečatljive poruke.

U životu ćete morati nekoliko puta da odaberete zavese. Izabrati pravu za prozor u kupatilu biće jedan od najmanje stresnih zadataka. Pronađite nešto što volite, i idite sa tim. Na kraju krajeva, ovako mali prostor teško je estetski upropastiti. A ukoliko se i desi da se razočarate u svoj izbor, nema mesta panici. Promena je laka, brza i jeftina.

Ove korisne ideje su pripremili naši prijatelji iz firme Lukić Rolet koji su svoje višegodišnje iskustvo stavili u službu svojih klijenata kako bi im pružili kvalitetnu i kompletnu uslugu.