KOJE SU GLAVNE FUNKCIJE MAGNEZIJUMA

Mineral koji ima bitnu ulogu u funkcionisanju kardio-vaskularnog, nervnog i mišićnog sistema je magnezijum. Među populacijom, magnezijum je potcenjen, jer mnogi ljudi ne znaju njegovu pravu ulogu, kao što poznaju ulogu kalcijuma za kosti, joda za štitastu žlezdu ili gvožđa za dobru krvnu sliku. Iako je uloga magnezijuma oduvek mistifikovana, istina je da je magnezijum zaslužan za preko 100 funkcija u našem organizmu, od kojih su najvažnije relaksacija mišića, elastičnost i sprečavanje kalcifikacije krvnih sudova, kao i normalno prenošenje impulsa u nervnom sistemu i normalan rad creva. Neka istraživanja pokazuju da 30 % stanovništva unosi manje dnevne doze magnezijuma od preporučene. Razlozi za to su brojni, a jedan od najčešćih je preterana upotreba kafe, čaja i alkohola koji blokiraju apsorbciju magnezijuma, dok je drugi razlog stanje zemljišta u koje povrće raste. Ako je ono istrošeno i hrana će biti siromašnija nutricijentima. Preporučena doza magnezijuma za žene je 320 mg, a za muškarce 420 mg.

MAGNEZIJUM TABLETE CENA JE MALA, JER JE CENA ZDRAVLJA VELIKA

Dosta preparata sa magnezijumom je plasirano na naše tržište i to je potpuno opravdano, upravo zato što je magnezijum toliko bitan za mišiće, a samim tim i za srčani mišić, za nerve i kosti. Pošto se ne stvara u našem organizmu, moramo ga uneti hranom, a pošto nikada nismo sigurni da li smo ga hranom uneli u potrebnoj količini, suplementima možemo da ga nadoknadimo i osiguramo dnevni unos kapsulama, tabletama, šumećim tabletama, granulama. Simptomi koji će vas više zabrinuti od cene magnezijum tableta su konstantan umor, loša koncentracija, narušena pažnja, nervoza, razdražljivost i stres. Magnezijum tableta cena ne sme da bude prioritet nad brojnim metaboličkim poremećajima koje prouzrokuje deficit magnezijuma, među kojima je najčešća šećerna bolest. Osobe koje se preterano znoje prilikom vežbanja i treniranja su posebno naglašene, zatim osobe koje su na dijeti, trudnice i dojilje i one koje su izložene čestom stresu. Nipošto ne treba brinuti oko cena magnezijum tableta, već isključivo brinuti za svoje okrepljenje i dopunu svog nivoa magnezijuma u telu. 

CENA MAGNEZIJUM TABLETE JE CENA VAŠEG STRESA

Cena magnezijum tablete je poznata kao antistresno dejstvo koje vam pomaže u životu, jer je magnezijum poznat kao antistres mineral koji sa svojim brojnim pozitivnim svojstvima pomaže u danima kada smo napeti, kada se suočavamo sa svakodnevnim obavezama, a sve to zahvaljujući opuštajućem dejstvu. Pošto stres često prate i glavobolje, korišćenjem magnezijuma značajno se prevenira migrena već u samo dve nedelje korišćenja. Pošto je zaključak da cena magnezijum tablete uopšte ne igra značajnu ulogu, možda treba razmisliti o oblicima samog suplementa. Tako na scenu stupa magnezijum u prahu kao najbrži po apsorbciji, jer se direktno nanosi na jezik i lako se rastvara. Posebno se oseća njegov učinak uveče, pred spavanje, kad brzo smiri stres i glavobolju, pa se lakše utone u san. Ovo je odlična podrška otpočinjanju vaših dnevnih aktivnosti ukoliko Magnezijum unesete ujutru, na početku vašeg radnog dana. Prednost magnezijuma u prahu je ta što njegova apsorbcija otpočinje već u usnoj duplji i na taj način omogućava brže i efikasnije dejstvo. Nije to jedina prednost – prevaziđen je problem gutanja tablete, koji je izražen u oko 40 % populacije.