Kako je nastala televizija?

Prvo je bila sredstvo informisanja, a onda se televizija profilisala kao medij koji ne služi samo za nove informacije, već i kao sredstvo zabave i edukacije.

A evo kako je zapravo prvi televizor nastao.

U drugoj polovini 19. veka nastao je pantelegraf, preteča televizora. I da, sve je krenulo pre više od jednog veka. Električnim pitem se prenosila slika, a onda je traženo rešenje kako da se istovremeno prenose i slika i zvuk. Tako je nastao električni teleskop koji je osmislio kedan nemački student koji je imao ključnu ulogu u razvoju televizora.

Prve godine 20. veka obeležila je pojava televizora, a već nakon tri decenije u svetu je bilo oko 200 televizora. Novi tv uređaj predstavljen je na sajmu u Njujorku, a tadašnje čudo tehnike izazvalo je velliku pažnju posetilaca. Tv aparat je dalje usavršavan, a novi, bolji tv aparat u boji nastao je 10 godina kasnije. Kasnije se krenulo u masovnu proizvodnju ovih aparata, a sve do početka trećeg milenijuma nisu se mnogo menjale karakteristike tv aparata.

Razvoj modernih tv aparata

U početku je razvoj televizora tekao sporo i polako, onda se vremenom situacija promenila. Od 2000. godine kreću ubrzane promene, a dizajn počinje da se menja. Menjaju se dimenzije tv aparata, a čini se i da je i danas ova industrija u zaletu. Danas su u prodaji televizori koji imaju visoku rezoluciju slike, a futurolozi predviđaju da će uskoro potrošačima biti omogućena i 3D slika.

Eto, u vreme kada su nastajali prvi tv aparati teško da je neko mogao i da pretpostavi da će se sa zemaljskig prenosa slike, preći na antenu, pa na telefonski kabl, pa na saletit i danas Internet. Danas ne sve moguće samo na jedan klik.

Ranije je bilo lako. Manje karakteristika, manje posla za TV servis. A danas? I danas u tv servisu se odlično snalaze, jer ni moderne tehnologije nisu izuzete od mogućih kvarova. A ako vam kojim slučajem zatreba popravka televizora Novi Sad vas neće izneveriti, već će vam ponuditi vrhunske stručnjake.

Nove mogućnosti tv uređaja

Elegantan dizajn, kristalna slika, HD rezolucija slike, tanak ekran i mogućnost povezivanja na Internet i pretraživanje omiljenog audio i video sadržaja samo su neke od karakteristika modernih tv aparata.

Iako se tehnologija stalno usavršava, ni moderni televizori nisu imuni na neke kvarove. Ipak, i majstori su pripremljeni na ovakve situacije, pa svaki tv servis zna koji su najčešći kvarovi modernih televizora.

Eto, ko bi rekao, ali ni moderna tehnologija nije bez kvarova. A sve što su karakteristike bolje, to je strah od kvara veći. U svakom slučaju, mnogi predviđaju da će napredak televizije učiniti da 3D slika stigne i u naše domove. U tom slučaju, ako budete gledali trku automobila, nećete biti sigurni da li je reč o trci koju uživo posmatrate ili je ipak reč o filmu. Eto kako je danas sve moguće.

Koje sve funkcije imaju moderni televizori?

Mnogi korisnici ni sami ne znaju koje sve funkcije imaju njihovi televizori. Prema jednom evropskom istraživanju, korisnici najveću pažnju pridaju slici i zvuku, a uglavnom su im najvažnije dimenzije ekrana.

Ipak, glavna karekteristika najnovijih televizora jeate mogućnost pretdaživanja na Internetu. Moguće je video i audio sadržaj reprodukovati pomoću Interneta, a samo ako imatete dobru Internet konekciju, onda ćete u svakom trenutku uživati u omiljenom filmu ili neki drugima sadržajima. Ipak, imajte n aumu da nije nemoguće da se neki kvar desi, pa budite slobodni da kontaktirate neki tv servis, profesionalci će sigurno znati kako da vam pomognu.