Kako izgledaju najskuplja kupatila na svetu

Onaj ko želi da njegov dom perfektno izgleda, jednako vremena, ali i dovoljno pažnje i truda ulaže u sve prostorije u domu.

To znači da kupatilo nije po strani, već da se i u renoviranje ili osmišljavanje ovog dela i te kako vodi računa. Nije baš realno da slepo sledimo primere najskupljih kupatila na svetu, jer je malo verovatno da to možemo da priuštimo. Sa druge strane, listajući fotografije takvih kupatila uvek nam na pamet može pasti neka interesantna ideja. I to je naš cilj – da vam pokažemo šta možete da uradite kako bi vaše kupatilo izgledalo luksuzno, ali i ekonomično. 

Mermerna kada

Dubai je poznat kao mesto gde je samo luksuz prihvatljiv i dozvoljen. Kada odemo u Dubai nećemo videti ništa manje – može nas dočekati samo manje ili više luksuza, ali generalno ništa loše i nepristojno nećemo videti. U većini kupatila u Dubaiju nalaze se mermerne kade. Te kade koštaju i do milion dolara. Međutim, dobra vest je što i kod nas postoje kade, koje oponašaju taj stil i koje izgledaju prilično skupo. Ako se odlučite za ovakav tip kade, onda uz to idu neke jednostavne pločice. 

Kupatila velike kvadrature 

U određenim hotelima u svetu kupatila su velike kvadrature, neka imaju čak i 40kvadrata, što je fascinantno. Međutim, to nije slučajno. Ljudi vole da se osame u toku dana, da se isključe i budu sami sa sobom. A u kupatilu koje je veličine jednog stana ili sobe, sigurno će biti prijatno. Mali problem sa velikim kupatilima jeste popunjenost. Teško je, zapravo, dobro i adekvatno opremiti veliko kupatilo, ali zato vam predlažemo da za takva kupatila birate tamnije pločice, bar na podovima, kako biste na taj način vizuelno smanjili prostor. 

Marble tehnika 

Marble tehnika primenjuje se i u najskupljim kupatilima širom sveta. Upravo ovu tehniku možemo da primetimo i u kući, ali i kupatilu poznatog Karla Lagerfilda. Ovaj stil odlikuje iskonsko savršenstvo, luksuz i ekstravagancija. Što je više naglašen marble stil, to će efekat biti bolji. I nije stvar da samo vaši zidovi i podovi budu obloženi marlbe pločicama, već i da na primer ostale stvari i police obložite nečim što će iole ličiti na marble stil. 

Zlatno kupatilo

Zlatna boja uvek deluje skupo, kada je odrađena sa luksuzom. Inspiraciju smo pronašli u jednoj londonskoj vili. Ono što vam ovde može poslužiti kao zanimljiva ideja jesu stepenice koje vode do tuš kabine. Interesantan momenat luksuza, koji ukoliko pravilno odaberete ne mora da bude ekstremno skup. Ako želite autentično kupatilo onda birajte pločice sa unikatnim dizajnom. Zlatna boja je uvek dobro došla, ali i šarene pločice dolaze u obzir. Ako će vaše pločice na primer biti zlatne boje ili svetlo braon, onda gledajte da i svi ostali detalji budu u tom tonu. Obavezno je i da na samom ogledalu bude neki  zlatnih detalja kako bi se sve to stopilo u jednu savršenu celinu. I nemojte da brinete, ukoliko se sve uradi sa stilom i ukusom, zlatno kupatilo neće biti nimalo kič, već odmereno sa sofisticiranom notom.