Kako da van mali stan vizuelno izgleda veće

Postoji mnogo kreativnih načina da vaš prostor učinite da vizuelno izgleda veći i lepsi. Nemamo svi mogućnosti da živimo u velikim i prostranim stanovima, ali nemojte to da vas obeshrabri jer uz malo mašte možemo da učinimo da naš mali stan izgleda veći. Prostoru u kojem živite treba dati toplinu kako bi se vi i vaši ukućani osećali prijatno.Na sve treba obratiti pažnju, počevši od boje zidova, nameštaja , dekoracije, zavese, biljke… Najbitnije je da svoj životni prostor ne prenatrpavate stvarima,a da ipak imate sve u njemu. Evo par saveta kako da postignete taj efekat.

Birajte svetlije boje zidova

Ono što je najvažnije kada je bojenje stana u pitanju, jeste da boje nikako ne trebaju biti jake i tamne. To dodatno smanjuje prostor. Da biste vaš prostor učinili prostranijim nego što jeste,preporuka je da vaše zidove okrečite u svetle i blage tonove. Jednostavno je, da bi stan izgledao veće, potrebno je dosta svetlosti,a bela boja ih najbolje reflektuje. Ono na šta posebno treba obratiti pažnju,jeste i šta ćete okačiti na te zidove. Vodite računa kada su u pitanju, slike, okviri ,televizori i zavese.

Uklapanje velikog TV-a pomoću zidnih držača

Veliki televizori i nisu baš najbolje rešenje za male stanove, ali s obzirom da su oni sve popularniji, morate obratiti pažnju i gde ćete ih pozicionirati u vašem domu. Idealno rešenje za velike televizore, jesu  zglobni nosači za tv. Tako ćete vaš televizor pozicionirati na zidu, i na taj način ćete se osloboditi dodatnih polica koje zauzimaju vaš životni prostor. Kada ste se već odlučili za televizor velikih dimenzija, onda nosač za tv treba da bude odgovarajuć za vaš televizor. Nosači za tv mogu biti različitih dimenzija, oblika, pokretljivi ili statični. Preporuka je da izaberete pokretljive nosače za tv, kako biste ekran vašeg televizora mogli prilagoditi mestu boravka i vašem videokrugu. Nosači za tv su praktični,funkcionalni i što je veoma važno neće vam trebati mnogo novca da ih priuštite.

Oprezno sa dekoracijom

Kada je dekkoracija stana u pitanju, ne treba preterivati. Pokušajte da kombinujete i vezujete slične boje zidova, slika, okvira, jastuka i zavesa. Na taj način će prostor izgledati veći, prijatniji i povezaniji. Male slike , police i okviri će lepo izgledati na zidovima, ali kada birate zavese treba povesti računa da one ne budu predugačke jer na taj način skraćuju prozor, a samim tim i vizuelno smanjuju prostor. Dugačke zavese tamnih boja, zamenite svetlijim i ležernijim. Kako biste poradili na stilu, a istovremeno uštedeli na prostoru, na manjim policama možete staviti keramičke figure, ramove sa slikama vaših dragih osoba kao i knjigama. Lampe i lusteri takodje trebaju da budu svedenijih boja.

Funkcionalan nameštaj

Za manje stanove, bitno je da nameštaj bude funkcionalan. Najbolje je birati komade nameštaja koji imaju višestruku namenu, samim tim najbolje je kupovati kauče na razvlačenje. Odlično rešenje je i nameštaj po merama vašeg životnog prostora. Na taj način ćete uklopiti svaki delić vašeg doma, a vaš prostor ćete učiniti još funkcionalnijim.